Diverse

Sătulă de sancțiunile impuse Rusiei, Moldova reia zborurile de pasageri spre Moscova. Când este anunțat primul zbor

Sătulă de sancțiunile impuse Rusiei, Moldova reia zborurile de pasageri spre Moscova. Când este anunțat primul zbor

Să spunem că viața oamenilor a fost dată peste cap, deja știm. Dar că s-a ajuns la saturație în ceea ce privește sancțiunile impuse Rusiei, este o noutate, cel puțin în partea Europei de Est, respectiv a Republicii Moldova, care, din câte se știe, dorește aderarea stringentă la UE.

Sătulă de sancțiunile impuse Rusiei, Moldova reia zborurile de pasageri spre Moscova. Când este anunțat primul zbor

Air Moldova, compania oficială a statului moldovenesc, este cea care a anunțat, prin reprezentanții ei, reluarea zborurilor directe către Moscova.

Compania aeriană Air Moldova îşi va relua exploatarea zborurilor către Moscova începând de la 1 octombrie, după ce au fost întrerupte în februarie 2022”, au anunţat reprezentanții companiei aeriane într-un comunicat.

Motivație

Această decizie are loc după ”nenumărate cereri ale cetăţenilor Republicii Moldova din Rusia”, dar şi ”la cererea pasagerilor de a folosi bilete pe care le-au cumpărat în timpul pandemiei (Covid-19)”, menționează aceeași sursă.

Amintim că Air Moldova şi-a suspendat toate zborurile către Rusia în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, la sfârşitul lui februarie.

Înaintea intervenţiei militare ruse în Ucraina, Air Moldova avea curse frecvente, dar și accesibile ca preț, către Moscova, Sankt Petersburg şi Krasnodar, localitatea situată în apropiere de Soci, în sudul Rusiei.

Autorităţile moldoveneşti au închis spaţiul aerian al ţării în ziua intrării trupelor ruse în Ucraina, la 24 februarie. Ele l-au redeschis la 21 martie 2022. În perioada cât nu a funcționat aeroportul și nu au avut loc zboruri din Republica Moldova, Iașiul a asigurat acest tip de călătorie și pentru moldovenii de peste Prut.

În prezent, pentru oamenii care au nevoie să ajungă în Rusia se efectuează zboruri desosebit de scumpe ( de la aproape 660 la 2042 euro), care fac diferite escale, ca de exemplu la Erevan (capitala Armeniei) și de acolo, ei pleacă mai departe spre Moscova. În acest zbor, escala este de opt ore la Erevan, până călătorii pot pleca mai departe spre capitala Rusiei.

Un alt zbor cu escală de numai două ore, cu aproximație, pornește din Chișinău spre Turcia, la un preț de peste două mii de euro/bilet. După escala de aici, doritorii pot pleca mai departe la destinația finală, Moscova.

Menționăm că prețurile anterioare ale Air Moldova, cu zbor direct din Chișinău spre Moscova, era cu mult sub prețul biletelor menționate anterior.

Foto: Twitter airMoldova