Diverse

Scandal amoros cu un comisar-șef de Poliție. Răzbunarea pe amantă i-a adus un dosar penal, lui și complicilor

Scandal amoros cu un comisar-șef de Poliție. Răzbunarea pe amantă i-a adus un dosar penal, lui și complicilor
vestea.net, sportulsalajean.ro

Scandal amoros cu un comisar-șef de Poliție. În ianuarie 2022, acesta a folosit mașina instituției pentru a se răzbuna pe fosta amantă.

Este vorba de Dragoş Aolăriţei, care conducea Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ și care, ca urmare a faptelor sale, acum este acuzat de practici interlope. Practic, Aolăriței, s-a răzbunat pe fosta amantă, care îl părăsise, chiar în timpul serviciului. A fost ajutat şi de nişte colegi care, implicit, și ei au intrat în bucluc.

În prezent, comisarul-șef  Aolăriţei este cercetat penal de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere în formă continuată şi abuz în serviciu. Și, cu toate că faptele au avut loc în prima lună a acestui an, ancheta a fost declanşată abia în decembrie 2022, când a avut loc şi o percheziţie.

Aolăriţei ar fi provocat distrugeri la autoturismele deţinute de doi prieteni

Comisarul-șef, folosind maşini din dotarea Poliţiei Piatra Neamţ, pe timp de noapte, ar fi provocat distrugeri la autoturismele deţinute de doi prieteni. Și tot cu un autovehicul inscripţionat cu însemnele instituţiei, a urmărit, nejustificat, prin oraş o persoană. Astfel,  el s-a răzbunat pe fosta amantă, care îl părăsise.

Potrivit Parchetului Neamț, „s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale impotriva inculpatului A.D., pentru săvârşirea unei infracţiuni de distrugere, în formă continuată (două acte materiale), constând în aceea că, în două nopţi diferite din ianuarie 2022, fiind în timpul serviciului, a distrus, prin înţepare, cauciucuri de la două autoturisme aparţinând unor persoane vătămate diferite“.

Prejudiciul a fost estimat la 1.600 de lei

Potrivit autorităților, prejudiciul a fost estimat la circa 1.600 de lei, iar acuzaţia de abuz în serviciu survine altei „misiuni“ nocturne. Cu o autospecială a Poliţiei Piatra Neamţ a urmărit, fără vreun drept legitim, pe străzile din oraş maşina unei persoane vătămate, şicanând-o. Se pare că la volan era tot femeia cu care avusese o relaţie.

Mandat de percheziție pus în aplicare în decembrie 2022

La domiciliul ofițerului, anchetatorii au pus în aplicare, în data de 14.12.2022, un mandat de percheziţie la domiciliul ofiţerului, comunicându-se că au fost ridicate mai multe bunuri ce pot conduce la:

  • descoperirea şi strângerea de probe cu privire la infracţiunile cercetate,
  • autori,
  • participanţi
  • conservarea urmelor săvârşirii faptelor penale.

Se precizează că în acest dosar mai sunt cercetaţi alţi trei agenţi de la Poliţia municipiului Piatra Neamţ, pentru acces ilegal la un sistem informatic. Împotriva celor patru suspecţi, procurorii nu au luat nicio măsură preventivă. Ca urmare a faptelor comise, ofiţerul a fost mutat la altă structură, deci a fost demis din funcția de conducere a Biroului de Ordine Publică Neamț, scrie stiripesurse.ro.