Social

Scene de vandalism și cruzime în parcul Kiseleff. Ce au putut să facă câțiva tineri

Scene de vandalism și cruzime în parcul Kiseleff. Ce au putut să facă câțiva tineri

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a rămas șocată când a aflat ce s-a întâmplat cu puțin timp în urmă în parcul Kiseleff. Tinerii care au călcat grav pe bec urmează să fie depistați de polițiști și își vor primi pedeapsa.

Cu puțin timp în urmă, iazul amenajat în Parcul Kiseleff a fost distrus aproape în totalitate de câțiva tineri neliniștiți și puși pe fapte rele. Fără ca cineva să înțeleagă ce se întâmplă cu ei, aceștia au aruncat minute în șir cu răsadurile de flori în simpaticele rațe care se odihneau liniștite în mijlocul lacului.

„Vom face plângere penală pentru vandalism și cruzime față de animale”

Primarul sectorului 1 s-a supărat când a auzit de ceea ce au putut să facă tinerii care și-au bătut joc de munca primăriei și spune că a solicit ajutor din partea poliției. Pentru fapta comisă, tinerilor li se va face plângere penală pentru vandalism și cruzime împotriva animalelor.

„Mai mulți tineri teribiliști au distrus parțial, noaptea trecută, iazul pe care l-am amenajat în Parcul Kiseleff. De neînțeles comportamentul lor, au aruncat timp de mai multe minute cu răsadurile de flori în rațele care se odihneau în mijlocul micului lac. În imaginile de mai jos nu vedem altceva decât nepăsare.

Nepăsare față de mediul înconjurător, nepăsare față de munca noastră și toți locuitorii Sectorului 1. Am solicitat sprijin polițiștilor pentru identificarea acestor tineri, vom face plângere penală pentru vandalism și cruzime față de animale”, a scris pe contul de socializare Clotilde Armand.

Apel făcut de edil, dar nimic despre Curtea de Conturi

Primarul nu se oprește aici și a făcut un apel către toți locuitorii sectorului 1. Ea îi roagă pe toți cei care observă un comportament ieșit din comun al semenilor, să cheme imediat poliția.

În viziunea lui Clotilde Armand, este de neconceput ca acțiunile unor astfel de personaje să pericliteze siguranța echipamentelor din parcuri și să afecteze imaginea spațiului public.

Clotilde Armand nu a postat însă nimic despre un document primit de la Curtea de Conturi. Curtea de Conturi a constatat o serie de nereguli în activitatea Primăriei Sector 1, începând cu anul 2021. Parte din constatările inspectorilor Curții de Conturi vizează gestionarea activității de salubrizare, dar și o serie de aspecte privind achizițiile publice, despre care evz.ro a scris aici.