Lifestyle

Scrisoarea emoționantă pe care tatăl Andreei Marin a scris-o înainte să moară: Trebuia să mă gândesc bine înainte

Scrisoarea emoționantă pe care tatăl Andreei Marin a scris-o înainte să moară: Trebuia să mă gândesc bine înainte

Scrisoarea emoționantă pe care tatăl Andreei Marin a scris-o înainte să moară. Vedeta a oferit de dezvăluiri de suflet, care au răscolit-o după ce a făcut ordine în cutiile cu amintiri.

„Bună dimineața, să începeți ziua cu un zâmbet, așa am făcut eu! Vă scriam zilele trecute despre călătoria mea înapoi în timp, făcând ordine în cutiile cu amintiri. Scrisori ale celor dragi, fotografii de odinioară, gânduri și sentimente așternute cu iubire parcă într-o altă viață, dar iată, și cu umor uneori. Mi-l amintesc pe tata: stâlpul familiei, un spirit plin de viață, un om cu coloană vertebrală, mereu constructiv, aducând adesea și un strop de bună dispoziție, chiar și când era vorba de o zi mai grea. În această epistolă, mi-a așternut regulile după care trebuie să mă ghidez la volan, mai cu seamă că în capitală, unde mă mutasem la 20 și ceva de ani, nu era ușor cu o mașină veche (atât s-a putut) și care nici nu avea funcțional marșarierul, adică… o aventură în fiecare zi!

Trebuia să mă gândesc bine înainte de a pleca la drum în orice dimineață: unde voi parca, unde voi merge, să nu cumva să fie nevoie să dau cu spatele, căci ar fi fost o misiune imposibilă! Și vă dați seama că nu am putut mereu evita, căci socoteala de acasă nu e întotdeauna potrivită cu cea de la târg.

Așa că… închipuiți-vă, de pildă, o femeie la volan, într-o încurcătură în mijlocul unei intersecții mari din București, într-o mașină veche, zgomotoasă și cu număr de Neamț (moldoveancă la volan!), în imposibilitatea de a rezolva ceva, pentru că nu putea da nicicum cu spatele, doar împingând mașina, atât! E lesne să vă închipuiți urmarea (vai di capu’ mieu!!!).

Dar am ales alte rânduri, cu un alt sfat din „ghidul” tatălui „di’ la Roman” către fiica lui, plecată în capitală, să cucerească lumea acum vreun sfert de secol. Iată ce spune, în caz ca nu reușiți să-i deslușiți scrisul: „Dacă ai pană, oprește orice șofer ce nu te va refuza, îi deschizi portbagajul și îl rogi să îți arate cum se poate schimba o roată de către o ființă nevinovată!” De asta am scăpat, dar mulțumesc pentru sfat, tată drag, dacă mă auzi de acolo, din cer, unde cred că te ții de șotii.

Până una alta, îți dau de veste că a venit toamna la noi, pe pământ, și am de gând să pun în practică rețeta ta secretă de murături cum nu am mai mâncat vreodată. Am găsit-o în următoarea ta scrisoare, înger păzitor!”, a scris Andreea Marin pe pagina de Instagram.