International

Se anunță disputa titanilor? Elon Musk îl ironizează pe George Soros

elon-musk-george-soros sursă foto: seudinheiro.com
sursă foto: seudinheiro.com

Miliardarul Elon Musk, proprietarul SpaceX și Twitter, a declarat recent, prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare, că magnatul George Soros îi amintește de mutantul Magneto, un personaj din din celebrele serii de filme „X-Men”. Musk a scris în postarea sa că Soros „urăște umanitatea”.

Tweetul său, publicat luni, 16 mai, nu a oferit niciun context pentru comparația făcută. Elon Musk a declarat pur și simplu „Soros îmi amintește de Magneto”. Această postare a devenit rapid virală pe pagina de socializare, cu deja zeci de milioane de vizualizări. Proprietarul de la Twitter nu s-a oprit aici și a purtat un conflict, tot online, cu un jurnalist de investigații, Brian Krassenstein.

Elon Musk, la ceartă pe Twitter

Krassenstein a spus: „Fapt amuzant: experiențele lui Magneto în timpul Holocaustului, ca supraviețuitor, i-au modelat perspectiva, precum și profunzimea și empatia”. Krassenstein a adăugat că Soros, care este, de asemenea, un supraviețuitor al Holocaustului, este „atacat non-stop pentru bunele sale intenții, pe care unii americani le consideră rele doar pentru că nu sunt de acord cu această afiliere politică”.

Musk nu a ezitat de această dată și a răspuns la scurt timp la tweet-ul lui Krassenstein, spunând: „Voi credeți că sunt intenții bune. Ele nu sunt. El vrea să erodeze însăși structura civilizației. Soros urăște umanitatea”.

Soros sau Magneto

Magneto este un personaj mutant din benzile desenate Marvel Comics, care posedă abilitatea supraomenească de a genera și controla câmpurile magnetice. Magneto a fost un supraviețuitor al Holocaustului, al cărui arc în benzile desenate l-a dus de la un răufăcător, care credea că oamenii și mutanții nu pot coexista, la un antierou care s-a aliat cu X-Men.

Soros, un om de afaceri și filantrop maghiar-american în vârstă de 92 de ani, cu o avere de 8,5 miliarde de dolari, a fost acuzat pe nedrept că ar fi fost nazist. Această afirmație a fost dezmințită de un raport Reuters din 2020 care specifica faptul că Soros și familia sa nu au fost naziști, ci evrei maghiari care au trăit în Budapesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acuzații la adresa lui Soros

Teoriile conspirației despre Soros abundă, unii crezând că a conspirat pentru a umple Budapesta cu refugiați, a încercat să declanșeze un război civil în SUA și și-a folosit banii și puterea pentru a influența politica.

S-ar putea să existe un motiv în spatele acestei furii a lui Musk împotriva lui Soros. Tweeturile directorului general al Tesla au venit la câteva ore după ce s-a dezvăluit că fondul lui Soros a renunțat la întreaga sa participație în acțiunile Tesla în primul trimestru al acestui an, conform unui dosar 13F publicat vineri, 12 mai, scrie publicația Business Insider.

Soros Fund Management deținea aproximativ 132.000 de acțiuni ale Tesla la sfârșitul anului și le-a vândut pe toate în primul trimestru, în condițiile în care acțiunile au crescut cu 68% din ianuarie până în martie, conform documentului. Reprezentanții lui Musk și Soros nu au răspuns la solicitările Insider.