Social

Se dau 12.000 de lei la angajare! Măsuri de combatere a deficitului forței de muncă

Bani prejudiciu mamele majorările Start-up Nation
sursa foto: arhiva companiei

România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței de muncă. Mulți angajatori raportează dificultăți în a găsi personal pentru posturile disponibile, deși oferă pachete salariale și beneficii atractive. Pentru a combate acest deficit, Guvernul a introdus o serie de măsuri pentru a încuraja angajarea, inclusiv stimulente financiare.

Printre aceste măsuri se numără acordarea unui bonus de până la 12.000 de lei pentru anumite categorii de tineri. Este vorba despre cei care se mută într-o altă localitate pentru muncă. Guvernul speră ca astfel să încurajeze mobilitatea și să reducă deficitul de personal. Pentru a beneficia de acest bonus, angajații trebuie să îndeplinească anumite condiții. Principala condiție este ca aceștia să rămână în același loc de muncă pentru cel puțin un an.

În plus, tinerii fără loc de muncă care găsesc un job primesc o primă de 2.000 de lei, dacă rămân angajați cel puțin trei luni. Absolvenții de studii superioare care se angajează în termen de 60 de zile de la absolvire pot primi 1.800 de lei. Plata se face în două etape.

Guvernul oferă și prime de mobilitate pentru cei care lucrează la o distanță de peste 15 km de domiciliu, în valoare de 55 de lei pe zi, timp de 12 luni. Pentru distanțe de peste 50 km, există o primă de relocare de 900 de lei pe lună, timp de 36 de luni. Aceste măsuri urmăresc să reducă deficitul de forță de muncă și să stimuleze economia, potrivit Observator.