Social

Se schimbă vârsta de pensionare? Anunțul momentului de la autorități: „Scoate oamenii la pensie cu picioarele înainte…”

Se schimbă vârsta de pensionare? Anunțul momentului de la autorități: „Scoate oamenii la pensie cu picioarele înainte…”

Vârsta de pensionare nu va crește în România – a dat asigurări astăzi noul ministru al muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi a explicat că motivul este că speranța pentru o viață sănătoasă la bărbații, de exemplu, este de doar 60 de ani.

Anunțul momentului de la autorități: „Scoate oamenii la pensie cu picioarele înainte…”

„Am explicat foarte clar și mi-am asumat și în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranța de viață și abia ulterior să ne gândim la o eventuală creștere a vârstei de pensionare.

Speranța de viață pentru bărbați este de 70 de ani și șase luni. Da! Ei, speranța de viață sănătoasă este în jur de 59-60 de ani. Păi nu putem să spunem că noi scoate oamenii la pensie cu picioarele înainte din producție, din birouri și de acolo de unde lucrează”, a declarat Marius Budăi, potrivit RRA.

Gabriela Firea promite politici publice pentru stimularea natalității

În același timp noul ministru al familiei, Gabriela Firea, promite politici publice pentru stimularea natalității. Săptămâna viitoare va fi prezentat chiar și un calendar care să prevadă termene clare de implementare a unor acte normative.

„Aş vrea să subliniez un aspect foarte important, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituție care va oferi doar vouchere și suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalității”, potrivit Gabriela Firea.