Actual

Sebastian Burduja anunță ce se întâmplă cu prețul facturilor. Sunt vești bune pentru populație

Sebastian Burduja, sursa foto zf.ro
sursa foto arhiva personala

Facturile la energie ale românilor vor continua să fie compensate cel puțin până în martie 2024. Anunțul a fost făcut de către  ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Schema guvernamentală de compensare a facturilor la energie este programată să existe până în 2025. Costurile suportate de buget vor scădea pe măsură ce prețurile din piață se reduc, a explicat Burduja.

„Furnizorii cumpără energie electrică și gaze la un preț, iar prețul de pe facturile noastre de la finalul lunii este mult mai mic. Această diferență este acoperită de furnizori și ulterior statul român decontează aceste sume în baza unor verificări ale ANRE.

Suntem a 3-a piaţă a gazelor din lume, asta este o istorie certă. Suntem ţara care a avut prima staţie de comprimare de gaze, primul zăcământ de înmagazinare de gaze, prima staţie de reglare şi măsurare a gazelor, prima ţară care a exploatat gazele din Marea Neagră, proiectul companiei BSOG (Black Sea Oil & Gas n.r). Suntem pe punctul de a deveni, din 2027, primul producător de gaze din Europa.”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit RTV.