Diverse

Secretarul general al NATO trage un semnal de alarmă privind războiul din Ucraina. Să ne pregătim “pentru o perioadă lungă”

Secretarul general al NATO trage un semnal de alarmă privind războiul din Ucraina. Să ne pregătim “pentru o perioadă lungă”

E departe momentul în care războiul lui liderului de la Kremlin se va încheia. Secretarul general al NATO,  Jens Stoltenberg, susține că Vladimir Putin nu a renunțat la planurile sale de a controla Ucraina.

Jens Stoltenberg a avertizat întreaga omenire că trebuie „să se pregătească pentru o perioadă lungă” de război. Într-un interviu pe care l-a acordat agenției de presă germane DPA, acesta afiră că nu există „niciun indiciu că preşedintele Putin şi-a schimbat obiectivul general al acestui război„, care este „de a controla Ucraina”, subliniază The Guardian.

“Nu trebuie să subestimăm Rusia”

În plus, liderul de la Kremlin a mobilizat recent „multe trupe noi” şi a „demonstrat că este dispusă să suporte pierderi dureroase”, a mai spus acesta, potrivit News.ro. „Acest lucru nu s-a încheiat. Războaiele sunt imprevizibile, dar trebuie să ne pregătim pentru o perioadă lungă şi, de asemenea, pentru noi ofensive ruseşti. Nu trebuie să subestimăm Rusia”, a spus Jens Stoltenberg.

„Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace”

Se pare că singura soluție pentru a-l determina pe Vladimir Putin să înțeleagă că nu va atinge niciodată obiectivul de a prelua controlul asupra Ucrainei este ca aliații să ofere ajutor militar Ucrainei, e de părere secretarul general al NATO.

„Poate suna ca un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace. Ştim că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor – probabil şi acest război – dar ştim că ceea ce poate obţine Ucraina în aceste negocieri depinde în mod inextricabil de situaţia militară.

Aşadar, dacă doriţi o soluţie paşnică negociată care să asigure că Ucraina se impune ca stat democratic independent, cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este să îi oferiţi Ucrainei sprijin militar”, a punctat Jens Stoltenberg.