Diverse

Vladimir Putin îi distruge pe cei care se opun politicii Kremlinului. De la ani grei în spatele gratiilor, la închisoare pe viață

Vladimir Putin îi distruge pe cei care se opun politicii Kremlinului. De la ani grei în spatele gratiilor, la închisoare pe viață

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu știe cum să-i mai pună pe ruși cu botul pe labe. Recent, a publicat o lege prin care orice act de sabotaj va fi pedepsit cu sentințe grave, până la închisoarea pe viață, susține DPA. Un fel de armă mortală pentru dușmani.

După declanșarea războiului din Rusia și Ucraina, au avut loc mai multe atacuri asupra birourilor de recrutare districtuale și alte infrastructuri din Rusia. Pentru că vrea să țină totul sub control, Vladimir Putin a mai dat joi o lege. Cine încearcă să saboteze politica Kremlinului va avea greu de suferit.

Rușii nu mai au voie nici măcar să critice războiul din Ucraina

Pentru un act de sabotaj, dar și pentru un complot pentru o lovitură de stat, sau alte „acte subversive”, precum și pentru finanţarea, planificarea şi recrutarea persoanelor care să comită astfel de acţiuni se poate ajunge la închisoare pe viață.

Rușii nu mai au voie nici măcar să critice războiul, altfel vor fi aruncați mulți ani în spatele gratiilor.

Aruncați în închisori

De altfel, multe persoane au ajuns în închisorile rusești, după ce au criticat războiul, fiind acuzați de „discreditarea armatei ruse”. După ce Putin a dat ordin de mobilizare masivă, nu mai puțin de 75 de clădiri publice au fost vizate până în noiembrie.

Potrivit activiștilor pentru drepturi civile, legea lasă loc de multe interpretări, motiv pentru autoritățile de la Kremlin să persecute cât vor pe toți cei care se opun ideilor lui Vladimir Putin. Sursele spun că Putin nu e deloc mulțumit de cum a decurs războiul, de aceea programele televiziunii de stat a ajuns să plin de talk-show-uri unde invitați sunt specialiști pe această temă. În plus, spun sursele, numărul soldaților ruși morți este un secret.

Dar este estimat de Occident la la zeci de mii de persoane. Chiar dacă Putin e conștient de eșecurile militare, ar fi rămas ferm la putere însă, dacă înfrângerea ar veni, totul s-ar schimba rapid.