Actual International

Prințul William și Kate se mută la castelul Windsor, în vară. Ei vor moșteni reședința regală de la prințul Charles

Prințul William și Kate se mută la castelul Windsor, în vară. Ei vor moșteni reședința regală de la prințul Charles

Schimbări mari se anunță pentru Casa Windsor în această vară. William și Kate se spune că se vor muta la castel, pe care l-ar primi oficial de la Charles, în timp ce Prințul Andrew ar putea schimba Berkshire cu Scoția, ca parte a încercării de a-și reconstrui viața după scandalurile sexuale în care a fost implicat.

Cum se reorganizează descendenții Reginei după Jubileu

În urma discuțiilor de familie purtate în weekendul  jubiliar al Reginei, acum sunt puse în aplicare planuri care ar putea aduce schimbări semnificative în viața familiei regale la sfârșitul acestui an.Probabil că cea mai mare schimbare va fi pentru Ducele și Ducesa de Cambridge, care se pare că ar urma să-și dezrădăcineze familia din Kensington, în vestul Londrei, în Berkshire. Se pretinde că cuplul se va muta într-o casă de pe moșia  Windsor – lăsând în urmă Palatul Kensington ca reședință principală.

Între timp, se spune că Regina a purtat discuții secrete cu Ducele de York și cu membri înalți ai Familiei Regale despre cum îl pot ajuta pe Prințul Andrew să-și refacă viața „departe de privirea publicului”.

Cum recenta sa bătălie juridică din SUA s-a încheiat, regina a ținut întâlniri de familie la Castelul Windsor pentru a stabili ce rol ar putea îndeplini ducele care ar fi acceptabil pentru public.

În timp ce William, Kate și Andrew ar putea vedea cu toții schimbări majore în această vară, se pare că este o mică schimbare pentru Prințul Harry și Meghan Markle din SUA. Se susține că acest cuplu a avut parte  doar de o întâlnire de 15 minute cu regina în timpul celebrării Jubileului de patru zile weekendul trecut, consilierii regali seniori care au descris tonul drept „formal”.

Noul loc al prințului Andrew

O sursă majoră de la Palat pentru The Sun a confirmat că au loc întâlniri în culise pentru a găsi un nou rol pentru prințul Andrew, ducele de York, departe de lumina reflectoarelor. Cel de-al doilea fiu al Reginei a fost deposedat de titlurile militare  în ianuarie, în timp ce se pregătea să facă față acuzațiilor de abuz sexual, pe care le-a negat mereu vehement, într-un proces civil. El a fost de acord să plătească o sumă de până la 12 milioane de lire sterline pentru a soluționa cazul.

Odată cu sfârșitul bătăliei legale, Regina a ținut întâlniri de familie la Castelul Windsor pentru a stabili ce rol ar putea îndeplini ducele, în așa fel încât să fie acceptabil pentru public. . Deși se înțelege că Andrew – văzut ieri călărind la Windsor – este hotărât să-și păstreze moșia Royal Lodge, o opțiune ar putea fi ca el să-și refacă viața în Scoția. Sursa Palatului a adăugat: „Există, desigur, o reală conștientizare și sensibilitate față de sentimentele publice. Există, de asemenea, recunoașterea faptului că sarcina de a începe să-l sprijine pe prinț pe măsură ce începe să-și reconstruiască viața va fi primul pas pe un drum lung și unul care nu ar trebui să fie jucat în fiecare zi în lumina reflectoarelor publice”.

Ducele – care a lipsit de la sărbătorile jubileului de platină al Reginei weekendul trecut după ce a contractat virusul Covid 19 – rămâne membru al istoricului Ordin al Jartierei și va participa la ceremonia sa anuală de la Windsor.

Ziarul The Daily Mail de duminică  lasă să se înțeleagă că în Palat rămân îngrijorări că orice revenire la viața publică ar fi primită prost de societate  și că Regina nu își va retrage decizia de a-l interzice pe Andrew de la îndatoririle oficiale.