Diverse

Secretul celor mai pufoase găluște pe care nu vi l-a dezvăluit nimeni. Doar bunicile îl cunosc

Secretul celor mai pufoase găluște pe care nu vi l-a dezvăluit nimeni. Doar bunicile îl cunosc

Nici o supă nu e mai bună ca cea făcută cu găluște de griș. Le mâncam cu multă plăcere în copilărie și astăzi ne e dor de găluștele făcute cu atâta dragoste de mama sau bunica. Dacă veți ține cont de sfaturile de mai jos, vor ieși extrem de pufoase. Se topesc în gură, nu alta.

Fie că e vorba de supă de pui sau de vită, găluștele fac din acest preparat culinar un adevărat deliciu. Gospodinele spun că odată ce ați făcut găluște cu un tip de griș și v-au ieșit foarte bine, e bine să-l păstrați pe acesta. Și dacă există doamne care spun că găluștele le ies tari ca mingile, trebuie să știe un truc: după ce amestecați oul cu grișul și sarea, lăsați-le să se odihnească zece minute înainte de a forma găluștele.

Mod de preparare

Pentru a obține cele mai pufoase găluște de griș aveți nevoie de 1 ou de 70 g, pe care-l veți cântări întreg, cu coajă cu tot, 70 g griș, dar nu din cel foarte fin și un praf de sare. Bateți ouăle întregi cât puteți de bine, apoi adăugați grișul puțin câte puțin. Omogenizați foarte bine de fiecare dată după grișul adăugat.

Sarea se va adăuga întotdeauna la jumătatea procesului de adăugare a grișului. După ce s-a încorporat grișul, lăsați câteva minute să se odihească produsul. Nu trebuie să vă faceți probleme că amestecul este moale la început. Pe măsură ce trece timpul, va fi mai densă, întrucât grișul absoarbe umiditatea oului.

Cum se fierb găluștele

Folosind o lingură înmuiată în supă luați puțin amestec și adăugați încet în supa care fierbe încet. Nu luați prea mult produs pentru că găluștele cresc în volum de două ori.

Găluștele se vor lăsa la fiert în jur de zece minute, apoi se mai lasă încă pe atât în supă, cu capacul pus. Când sunt fierte, veți observa că se vor ridica la suprafață. Veți mânca cele mai gustoase și pufoase găluște.

Sursă foto: youtube