Culinar

Rețetă chinezească. Încercați usturoiul murat „Laba”. Este cel mai bun afrodisiac vegetal

Rețetă chinezească. Încercați usturoiul murat „Laba”. Este cel mai bun afrodisiac vegetal

E considerat o delicatesă nu doar în China, țara de unde provine rețeta, ci în toată lumea. Se consumă mai ales cu preparate grase și carne și are un gust greu de reprodus în cuvinte. În plus, usturoiul murat „Laba” are și multe alte beneficii asupra sănătății.

De unde provine denumirea

De câte ori vi s-a întâmplat să gătiți usturoiul și să capete o culoare albăstruie? Să mai fie oare bun de mâncat? Specialiștii spun că usturoiul își schimbă culoarea dacă intră în contact cu un acid sau metale, dar nu produce nici un efect asupra organismului.

În ceea ce privește usturoiul „Laba”, acesta este murat special să prindă culoarea turcoaz și se mănâncă în timpul Anului Nou Chinezesc sau al Festivalului de primăvară.

De ce poartă această denumire? Chinezii fac această rețetă în ziua a opta a lunii a 12-a din calendarul lunar chinezesc. Adică ziua care este cea mai rece din China de Nord. Luna a 12-a se numește La, iar opt înseamnă Ba.

Previne hipertensiunea

Potrivit specialiștilor, usturoiul murat are multe beneficii asupra organismului, de la stimularea poftei de mâncare până la îmbunătățirea digestiei și reducerea senzației de greață.

Ca și fratele său, cel proaspăt, usturoiul murat activează enzimele, elimină substanțele toxice din organism și stimulează celulele imune. Grație alicinei prezente, paraziții sunt îndepărtați. Pe de altă parte, odată ce veți consuma usturoi murat veți constata că mușchii corpului se vor relaxa, iar hipertensiunea nu se va instala.

Reduce riscul femeilor de a dezvolta infertilitate

Pentru domni, usturoiul murat este o binefacere, pentru că stimulează activitatea hormonilor sexuali, de aceea este considerat cel mai bun afrodisiac vegetal. Se recomandă și doamnelor, pentru că ține departe infertilitatea. În plus, zincul, seleniul și germaniul prezent în usturoi îl face un bun antidepresiv.

Mod de preparare

Pentru a pregăti usturoiul murat „Laba”, aveți nevoie de 2 căpăţâni de usturoi, 240 ml oţet de orez alb, 1 lingură cu zahăr tos. Pentru început, curățați cu atenție cățeii de usturoi. Puneți într-un recipient, adăugați zahărul și turnați oțetul. Puneți capacul la recipient și depozitați la loc răcoros și uscat. Se lasă aproximativ două săptămâni, apoi se poate consuma.

Sursă foto: playtech