Actual Diverse

Sediul comitetului pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 a fost percheziționat de poliție

Sediul comitetului pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 a fost percheziționat de poliție
planetrugby

Sediul comitetului pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 a fost percheziționat de poliția franceză, după ce procurorii au declarat că au deschis o anchetă preliminară privind o serie de nereguli.

De ce sediul comitetului pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 a fost percheziționat de poliție. Video documentar

Potrivit Euronews, miercuri, 9 noiembrie 2022, procurorii francezi au acționat după ce au fost formulate mai multe plângeri împotriva Comitetului pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 cu referire la „favoritism, trafic de influență, corupție și orice altă infracțiune conexă legată de management.”

Aceste afirmații au dus la percheziții ca parte a unei anchete în curs de desfășurare în legătură cu aceste afirmații, fiind percheziționate atât sediul central, cât și alte birouri folosite de organizație.

Se înțelege că nu au fost formulate acuzații oficiale, raidurile fiind menite să furnizeze dovezi suplimentare și mai concrete pentru a confirma afirmațiile. Nu se știe încă despre ce dovezi este vorba.

Claude Achter, directorul executiv al comitetului Cupei Mondiale de Rugby 2023, a respins anterior toate acuzațiile de nereguli, comentariile venind în urma unei anchete separate privind comportamentul său la locul de muncă.

Cupa Mondială de rugby va începe în toamna anului 2023 și va avea loc la Paris. Deși mai mic decât Cupa Mondială de fotbal, turneul este  o atracție majoră la care participă un număr tot mai mare de țări, printre care și România.

Vestea că sediul comitetului de organizare a Cupei Mondiale de Rugby din 2023 a fost percheziționat de poliție va fi un motiv de îngrijorare pentru liderii acestui sport, care a reușit să mențină, până acum, o imagine mai curată decât cea a fotbalului de-a lungul anilor, scrie presa.

Echipa de rugby a României va participa la Cupa Mondială de Rugby din 2023. România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute  meciurile la Bordeaux și Lille.

Stejarii, cum li se mai spune, vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmând să întâlnească apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoția pe 30 septembrie și echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie 2023.