Diverse

Șeful CJ Bistrița Năsăud și-a luat limuzină din bani publici, în loc să toarne asfalt

Șeful CJ Bistrița Năsăud și-a luat limuzină din bani publici, în loc să toarne asfalt
Foto: ziardebistrita.ro

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și-a achiziționat o nouă mașină de serviciu. Este vorba de un Mitsubishi Hybrid, de culoare negru metalizat, care costă 50.000 de euro!

Radu Moldovan a renunțat la Touareg în favoarea unui Mitsubishi

Noul autoturism, un Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, apărut în parcarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,  este condus de Radu Moldovan și are numărul de înmatriculare BN 01 PCJ.

Pentru NOUA mașină de serviciu, condusă de președintele Consiliului Judetean, s-a păstrat numărul de înmatriculare al mașinii anterioare de serviciu, respectiv un Touareg.

Un Mitsubishi Outlander Hybrid costă 40.000 – 50.000 de euro, în funcție de opțiunile alese. Dacă achiziția acestei mașini s-ar face prin intermediul programului RABLA, beneficiind, astfel, de tichet eco, prețul plătit ar fi cu aproximativ 10.000 de euro mai mic, conform ofertelor oficiale.

Caracteristicile noului autoturism achiziționat de Consiliul Judetean Bistrita-Năsăud sunt: motorul mașinii este 2.4, pe benzină, hybrid, de ultimă tehnologie și cu o autonomie de 45 de kilometri în modul 100% electric.

În 2016, Radu Moldovan a vrut mașină de 100.000 de euro!

Încă din anul 2016, Radu Moldovan a intenționat să-și schimbe mașina de serviciu și din bugetul județului a pus 100.000 de euro deoparte. A renunțat, însă, la idee, cel mai probabil din cauza Ordonanței 80/2001, care limita pragul cheltuielilor în cazul instituțiilor publice.

În anul 2022, deci după 6 ani, Radu Moldovan are parte de o mașină modernă, cu tehnologie hybrid, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, relateaza ziardebistrita.ro

Unul dintre cititori a lăsat un comentariu care spune totul despre „meritele” de șef de județ ale lui Moldovan:

„Da, Bistrita are trotuar de pe vremea lui Ceausescu, iluminatul in parcari tot de atunci, cand mergi cu masina pe ori ce strada iti tremura dintii in gura, treceri de pietoni nemarcate cu Scurgeri de apa din dreptul lor la 10 m, i-ti trebuie cisme de cauciuc sa poti trece, pasaje desfundate, murdare, banci nevopsite, iluminat prost, da e foarte necesar din bani public o masina cu confort sporit, pentru a ajunge la taiat panglici, ca doar nu este asa scumpa, doar 100.000 euro, ces aceia pentru un popor cu pensii babane de peste 1000 de roni si mai pot spune multe!”.

Cine este Radu Moldovan

Potrivit wikipedia, Emil Radu Moldovan s-a născut în data de 17 septembrie 1968, în orașul Bistrița, județul Bistrița Năsăud.

Este un politician român, în prezent Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, fost membru al Parlamentului României, ales pe listele PSD.

La data de 10 iunie 2012, Emil Radu Moldovan a fost ales în funcția de Președinte al Consiliului Județean Bistrița Năsăud, în locul lui Liviu Rusu (PDL).