Info Actual

Info Actual > Diverse > Seism ciudat în Mehedinți. Specialiștii avertizează – „trebuie să fim pregătiți!”
Diverse

Seism ciudat în Mehedinți. Specialiștii avertizează – „trebuie să fim pregătiți!”

Seism ciudat în Mehedinți. Specialiștii avertizează – „trebuie să fim pregătiți!”

Un nou cutremur a avut loc în această dimineață, în județul Mehedinți, la ora 9:20.

Seismul s-a produs la numai 12 kilometri adâncime și a avut magnitudinea de 2 pe Richter.

Potrivit specialiștilor în domeniu, seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 111km NV de Craiova, 139km SV de Sibiu, 147km SE de Timișoara, 165km V de Pitești, 173km SE de Arad, 184km E de Belgrade, 188km E de Zemun, 199km N de Nis, 205km S de Cluj-Napoca, 232km V de Brașov.

Avertismentul seismologilor

Specialiștii avertizează că în România se poate produce oricând un cutremur puternic, tocmai de aceea trebuie să fim foarte bine pregătiți.

„Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești.

Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fii foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a explicat profesorul Mircea Radulian.

Un cutremur asemănător s-a produs anul trecut

Un cutremur cu magnitudine 2,3 s-a produs în judeţul Mehedinţi, anul trecut, în luna noiembrie.

Seismul s-a produs în Banat, judeţul Mehedinţi, la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 121 km V de Craiova, 149 km SE de Timişoara, 150 km E de Belgrade, 154 km N de Nis, 156 km E de Zemun, 186 km SE de Arad, 187 km SV de Sibiu şi 199 km V de Piteşti.