Actual

Sentinţă maximă, care se poate schimba. Gheorghe Dincă a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare

Sentinţă maximă, care se poate schimba. Gheorghe Dincă a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare

Gheorghe Dincă şi-a aflat sentința care a fost, deja, amânată de trei ori. Acesta este acuzat de crimă, trafic de persoane și viol, iar pentru toate acestea a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare. Dincă a primit în total 83 de ani de detenție pentru omor calificat  viol, trafic de persoane, trafic de minori și profanare de cadavre. Din cauza vârstei sale și pentru că faptele au fost concurente, pedepsele au fost contopite și se s-a ajuns la sentința finală. Aceasta nu este însă definitivă. Dincă a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Olt.

Sentinţă maximă! Gheorghe Dincă a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare

De asemenea, Gheorghe Dincă este obligat la plata daunelor morale.

– 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta

– 10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5

– 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa

Atât avocații rudelor fetelor ucise, cât și procurorul DIICOT și chiar apărătorul inculpatului cerând pentru inculpat pedeapsa maximă.

Mai mult, instanța, obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale

În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

Crimele de la Caracal ar fi fost comise, spun procurorii DIICOT, în vara anului 2019

Crimele de la Caracal ar fi fost comise, spun procurorii DIICOT, în vara anului 2019. În 14 aprilie 2019, Luiza Melencu, o tânără de 18 ani, a dispărut de pe o stradă din municipiul Caracal, județul Olt.

Fata venise în oraș din localitatea Dioști, din județul vecin Dolj, cu scopul de a retrage o sumă de bani pe care mama sa, Monica Melencu, o trimisese din Anglia. Bunicii săi, în grija cărora se afla tânăra, nu au mai putut să o contacteze din jurul orelor prânzului. S-au îngrijorat, pentru că nu se mai întâmplase ca Luiza să nu le răspundă la telefon, și nici să întârzie, așa că au anunțat Poliția.

Luni întregi rudele fetei au căutat-o pe cont propriu, în Olt și Dolj, ajutate de colegii Luizei, dar au făcut și „potecă” la autorități. Veștile au lipsit însă până în luna iulie 2019, atunci când dintr-o localitate din Olt, de data aceasta, a mai dispărut o fată.

Alexandra Măceșanu a plecat în 24 iulie din Dobrosloveni către Caracal, cu o mașină de ocazie. A avut ghinionul ca Gheorghe Dincă să oprească și să se ofere să o ducă cu mașina cei aproximativ 10 kilometri.

Pe drum, după cum a povestit Gheorghe Dincă în instanță, bărbatul i-ar fi făcut fetei de 15 ani propuneri indecente, iar fata ar fi acceptat, a mai spus acesta în fața judecătoarei. A fost momentul în care mama Alexandrei, prezentă în sala de judecată, și-a ieșit din fire și l-a apostrofat pe Dincă, acuzându-l că spune minciuni.

Alexandra nu a mai ajuns în fața liceului la care era elevă, așa cum îi solicitase șoferului mașinii de ocazie, pentru că Dincă a legat-o de mâini și la ochi și a dus-o la locuința lui din Caracal numită de presă, două zile mai târziu, „casa ororilor”.

Alexandra a reușit să sune la 112, a doua zi după răpire, însă polițiștii din Olt nu au fost capabili să stabilească în timp util unde se află fata sechestrată. Autoritățile au ajuns în curtea lui Dincă de-abia multe ore mai târziu, a doua zi dimineața, procurorul din Caracal care a coordonat căutările nepermițând accesul pentru că nu era oră de percheziții.

De la apelul Alexandrei, polițiștii au început să caute, să analizeze imagini de pe camerele de supraveghere, să realizeze conexiuni cu ceea ce descrisese Alexandra, astfel concluzionându-se că răpitorul Luizei Melencu și cel al Alexandrei Măceșanu ar fi una și aceeași persoană.

Pe ambele fete bărbatul le-ar fi sechestrat, violat și în cele din urmă le-ar fi omorât, la momente diferite, arzând ulterior cadavrele – spun procurorii DIICOT – într-un incinerator artizanal, improvizat dintr-un butoi metalic. „Scenariul” procurorilor a început ușor-ușor să fie combătut de părțile implicate, astăzi rudele celor două fete fiind convinse că Gheorghe Dincă nu le-a omorât (cel puțin nu până la momentul la care a izbucnit scandalul), ci le-ar fi plasat, cu complicitatea membrilor familiei sale, unor rețele de trafic de carne vie.

De menționat că Gheorghe Dincă a recunoscut în cursul cercetării penale că le-ar fi omorât pe cele două fete, însă cu puțin timp înainte ca dosarul să fie trimis în judecată, în ianuarie 2020, acesta și-a schimbat declarația, recunoscând doar acuzațiile de viol și trafic de persoane și spunând că pe fete le-ar fi răpit din casa lui membrii unei rețele de trafic de persoane.

Alături de Dincă mai este judecat, pentru viol, Ștefan Risipițeanu, un bărbat care îl ajuta pe Dincă la treburile din gospodărie și care ar fi violat-o, la rândul său, pe Luiza Melencu.