Info Actual > Showbiz > Serghei Mizil a spus adevărul despre ”conturile secrete” ale lui Ceauşescu. „Ne-a băgat unchiul după aia pe la pârnaie…”
Showbiz

Serghei Mizil a spus adevărul despre ”conturile secrete” ale lui Ceauşescu. „Ne-a băgat unchiul după aia pe la pârnaie…”

Serghei Mizil a spus adevărul despre ”conturile secrete” ale lui Ceauşescu. „Ne-a băgat unchiul după aia pe la pârnaie...”

Serghei Mizil a spus adevărul despre ”conturile secrete” ale lui Ceauşescu. „Ne-a băgat unchiul după aia pe la pârnaie…”

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România.

La 32 de ani de la Revoluția Română din 1989, Serghei Mizil, unul din personajele marcante din viaţa dictatorului Niculae Ceaușescu, a povestit la Sinteza Zilei secretele fostei familii prezidențiale.

Serghei a dezvăluit  detalii neștiute din decembrie 1989

„Toată copilăria noastră am fost împreună. Stăteam în casă împreună luam masa împreună, la munte, la mare, la Snagov, peste tot pe unde mergem eram împreună. La un moment dat ne-am separat pentru că eu am înţeles că nu am ce căuta acolo. Fiecare a luat-o pe drumul lui.

Eu nu am avut niciun interes niciodată, nici politic, nici să îmi dea unul bani” a spus Serghei Mizil despre relaţia de prietenie pe care a avut-o cu Nicu Ceaușescu, fiul fostului lider comunist.

Serghei: „Cei din anturaj au început să fie împotriva lor. 99% din ei i-au mințit”

Întrebat apoi cum au decurs relațiile cu apropiații familiei, Serghei Mizil a dezvăluit că anturajul a avut un efect negativ asupra familiei Ceaușescu.

„99% din ei i-au mințit. Cei din anturajul lor au început să dea în ei şi să inventeze. Ion Iliescu a avut o legătură strânsă şi cu familia mea. Au fost prieteni buni, petreceau revelioane şi zile onomastice. Eu îi spuneam unchiu’. Şi ne-a băgat unchiul după aia pe la pârnaie de nu am mai fost oameni. Pe mine mai puţin, dar pe restul i-a cam tăvălit. Toată lumea știa că va veni Iliescu. Toţi care au venit apoi la putere au fost oameni din jurul lor. Într-un fel a venit eșalonul doi”, a spus Serghei Mizil care a confirmat că Ion Iliescu a fost crescut de Nicu Ceaușescu.

Întrebat dacă la momentul încătușării Nicu Ceaușescu ar fi primit două palme de la Tatulici, Serghei Mizil a spus că nu a fost acolo, dar a aflat ulterior că nu ar fi adevărat.

„Nicu pentru Tatulici era ca un Soare. Am fost într-un restaurant unde era şi Tatulici şi am vrut să mă iau de el. Valentin mi-a spus să mă potolesc că nu este adevărat”, a mai spus Serghei Mizil.

Întrebat ce întâmplat din momentul în care Nicu Ceaușescu a fost arestat, Serghei Mizil spune că „Nicu ar fi venit să se predea pentru că îi știa pe majoritatea de acolo, pe Iliescu şi pe alții”

„Nicu ar fi venit să se predea pentru că îi știa pe majoritatea de acolo, pe Iliescu şi pe alții. Iliescu căzuse în dizgrație că făcuse toată manevra cu militarii să îl dea jos.

Socrul meu a fost adjunctul lui Pacepa. Generalul Gheorghe Marcu, singurul care nu a fost condamnat şi nu a avut probleme după plecarea lui Pacepa. Pe el l-a pus șeful scolii la Oltenița. L-am invitat la vernisaj în 1989 şi nu a vrut să stea, de frică să nu îl vadă Iliescu. După Revoluție, a doua zi s-a îmbrăcat că pleacă la Iliescu să predea banii din afară la Frontul Salvării.

Serghei Mizil, detalii despre conturile secrete ale soților Ceaușescu
Ceaușescu nu a avut niciun leu nici afară nici înăuntru. Erau banii serviciilor de afară. Toţi banii au ajuns la următorii care au venit la putere”, a spus Serghei Mizil în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.