Info Actual > Social > Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Națională. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu!
Social

Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Națională. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu!

Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Națională. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu!

Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, a anunțat la Antena 3 că elevii de clasa a VIII-a care nu se pot prezenta, din motive medicale, la Evaluarea Națională 2021 din sesiunea a acestui an, se pot prezenta la susținerea examenului în toamnă.

“Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională.

Sorin Cîmpeanu: E normal să fii preocupat şi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a
Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an şi o doua şansă în cea de-a doua sesiune din toamnă, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluarea naţională dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, marţi seara, la Antena 3.

Sesiunea suplimentară de la Evaluarea naţională 2021 va face însă ca repartizarea elevilor la licee să aibă loc cu o întârziere de o lună.

Repartizarea elevilor la liceu, întârziată cu o lună de Evaluarea naţională 2021

“În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face şi după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară.

Orice măsură are în vedere doar interesul elevului”, a precizat ministrul Educaţiei.