Lifestyle

Sfântul Policarp 2021. Cea mai puternică rugăciune! Trebuie spusă astăzi, 23 februarie

Sfântul Policarp 2021. Cea mai puternică rugăciune! Trebuie spusă astăzi, 23 februarie

Sfântul Policarp 2021. Sărbătoare deosebit de importantă marți, 23 februarie, când românii îl prăznuiesc pe Sfântul Policarp. Se spune că în cursul acestei zile trebuie spusă o rugăciune importantă.

Pe pe 23 februarie îl sărbătorim pe Sfântul Policarp. Se spune că acesta era episcop al soborniceștii Biserici a Smirnei și învățător următor al apostolilor și proroc sfânt; pentru că toate cele grăite de dânsul se împlineau.

Rugăcine către Sfântul Policarp

Sfântul Policarp s-a născut în secolul I și a trăit în Smirna – Asia Mică. A rămas orfan la o vârstă fragedă și a fost crescut de credincioasa văduvă Calista, sfătuită de un înger. După moartea mamei sale adoptive, Policarp a renunțat la toate bunurile sale și a început o viață castă, îngrijind bolnavii și infirmii. El se simțea sufletește foarte aproape de Sf. Vucol, Episcopul Smirnei (prăznuit în 6 februarie), care l-a făcut mai întâi diacon, încredințându-i propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu în biserică, apoi hirotonindu-l în sfânta preoție.

Pe 23 februarie, este bine ca toți credincioșii să rostească rugăciune de mai jos:

Sfinte, de Dumnezeu fericite, Policarp, în rugăciunile tale cele de-a pururea pomenește-ne ca, revărsându-se milostivirea lui Dumnezeu peste noi, să ne învrednicim, mult roditorule, de cele spre viață ale Duhului roade: în inimă, dragostea: cu ochii privind către Dumnezeu, în cuget bucuria cea duhovnicească; mintea umplând-o cu neîncetată rugăciune, pacea în sufletul nostru; în piept așezând suspinarea pentru păcate, în toate îndelunga răbdare; chipului celui dinlăuntru, bunătatea, în mâini facerea de bine; în urechi punând ascultarea Sfintelor Scripturi, iar pe limbă mărturisirea adevărului, neclintiți întru dreapta credință; glasului, blândețea; pântecele pecetluit cu înfrânarea și în tot trupul curăția. Ca să ne învrednicim a fi moștenitori ai bucuriei celei veșnice și părtași ai Împărăției cerurilor. Amin.