Lifestyle

Sfaturi de călătorie. Cele mai impresionante excursii în Africa

Sfaturi de călătorie. Cele mai impresionante excursii în Africa
sursa foto travel leisure

În unele culturi africane, combinația de ploaie și soare înseamnă că un leopard și o leoaică au dat naștere unui pui. O astfel de vreme este spectaculoasă atunci când alegi să pleci într-o călătorie în Africa. Fauna sălbatică este o comoară a Africii. Iar turiștii se delectează urmărind animalele în habitatele lor naturale.

Există 10 țări din Africa care se concentrează în mod special pe viața sălbatică: Kenya (patria mea), Tanzania, Africa de Sud, Uganda, Mozambic, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Namibia și Rwanda. Iată care sunt cele mai spectaculoase puncte de atracție.

Kenya

Kenya, sursă foto Lang Travel

Timp de peste 25 de ani, ghidul profesionist de safari Geoff Mayes a dus turiștii în cele mai bune parcuri din Africa. El crede că mulți aleg Kenya, în special, Maasai Mara, pentru prima lor călătorie în Africa. Pentru că această destinație este mai accesibilă.

„Este mai ușor să prinzi zboruri spre Kenya, ceea ce face ca aceasta să fie pe lista de dorințe a oamenilor. De asemenea, o experiență de game drive în Kenya va putea satisface așteptările călătorilor.” a spus ghidul turistic. La mai puțin de o oră de zbor de capitala Nairobi se află Parcul Național Nairobi, unde există o șansă bună de a vedea lei și rinoceri, a spus el. Iar „dacă veniți la Maasai Mara, veți vedea elefanții, leoparzii și leii”, a explicat expertul.

Africa de Sud

Africa de Sud, sursă foto Dal Travel

Africa de Sud găzduiește unele dintre cele mai vechi și mai emblematice parcuri naționale. Este o destinație de safari pe tot parcursul anului. Dar cele mai bune condiții de observare a vânatului sunt în lunile reci de iarnă, din mai până în septembrie. Există 20 de parcuri naționale, inclusiv faimosul Parc Național Kruger. Care adăpostește cele „cinci mari” animale de vânătoare din Africa. Adică lei, leoparzi, elefanți, rinoceri și bivoli.

Există, de asemenea, Parcul Transfrontalier Kgalagadi, aproape de granița cu Botswana, și Parcul Național Pilanesberg. Acesta din urmă se află la aproximativ 150 de kilometri de Johannesburg. Este mai mic decât Kruger, dar bogat în faună sălbatică.

Uganda

Uganda, sursă foto Rwanda Safaris

Uganda este cunoscută pentru diversitatea faunei sălbatice. Dar și pentru peisajele uimitoare din cele 10 parcuri naționale și 12 rezervații de vânătoare. Dintre parcurile naționale, șapte sunt situate în savană și trei în păduri. În aceste trei, se pot urmări gorilele de munte în Parcul Național Mgahinga. Dar și în Parcul Național Bwindi Impenetrable. În Parcul Național Regina Elisabeta poți urmări cimpanzeii în defileul Kyambura. Dar și să observi leii care se cațără în copaci și o turmă de elefanți care se plimbă maiestuos pe câmpii.

Un alt parc de luat în considerare este Parcul Național Kidepo Valley. Cu câmpiile și văile sale întinse, umbrite de muntele Morungole. Muntele este sacru pentru tribul Ik, unul dintre cele mai mici triburi din Uganda. Parcul se numără și el printre cele mai bune destinații de safari pentru observarea păsărilor din țară, conform CNBC .