Actual International

Tragedie într-un parc de safari lângă Durban, Africa de Sud. Mamă și fiică atacate grav de o girafă

Tragedie într-un parc de safari lângă Durban, Africa de Sud. Mamă și fiică atacate grav de o girafă
mirror.co.uk/wikipedia.org

„Mama în vârstă de 25 de ani și copilul ei de 16 luni se aflau la Kuleni Game Farm din Hluhluwe, când au fost călcați în picioare de o girafă.

În Africa de Sud, o fetiță de un an și jumătate a fost ucisă, iar mama ei se luptă acum pentru viaţă pe patul unui spital, după ce o girafă le-a călcat în picioare într-o rezervație sălbatică.

Mama, în vârstă de 25 de ani și copilul de 16 luni vizitau parcul Kulemi din apropierea orașului Durban, în după-amiaza zilei de 19 octombire 2022, când s-a petrecut tragedia.

Ce se știe până acum despre acest incident

Copilul, împreună cu mama ei, au fost grav rănite, când girafa a atacat din senin. Cele două au fost zdrobite de girafă și au fost transportate de urgență la spital.

Mama și fiica nu erau turiști care vizitau rezervația sălbatică, ci locuiau în zonă.

După ce girafa a fost alungată, mama și fiica rănite grav au fost duse de urgență la o unitate de îngrijiri medicale, dar nu s-a putut face nimic pentru a-l salva pe copilul care a murit în timpul unei intervenții chirurgicale.

Potrivit poliției, care investighează cazul, mama fetiței este în stare critică la spital.

Se crede că girafa ar fi putut încerca să-și protejeze puiul. Locotenentul Nqobile Gwala, purtător de cuvânt al poliției, a declarat:

  • „Mama în vârstă de 25 de ani și copilul ei de 16 luni se aflau la Kuleni Game Farm din Hluhluwe când au fost călcați în picioare de o girafă.
  •  „Copilul a fost dus la cea mai apropiată sală de operație, unde a murit. Mama a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Femeia este încă în stare critică”.
  • „Circumstanțele din jurul atacului sunt încă în curs de investigare”.

Se înțelege că mama și fiica nu erau turiști în rezervația sălbatică, ci erau o familie locală care stătea la cabană cu tatăl lor care lucra în zonă.

Tragedia este investigată de poliția sud-africană și experții în animale pentru a descoperi exact ce s-a întâmplat când mama și fiica au fost atacate fără avertisment.

Cum atacă girafele

Girafele își folosesc picioarele și gâtul cu două osicoane potențial mortale deasupra capului – de fapt coarne – pentru a ataca, pe care le pot folosi ca arme puternice pentru lovituri ca de bici, potrivit dailymail.co.uk