Diverse

Sfaturi de la un specialist despre cum poate o femeie să scape de un violator

Sfaturi de la un specialist despre cum poate o femeie să scape de un violator
facebook.com

„Agresorul sexual este un om slab”, a precizat un specialist în self-defense

Recent, o adolescentă de 16 ani din București a trăit momente de groază fiind agresată în lift de un tânăr recidivist

Relatarea celor întâmplate

Totul s-a întâmplat la ora 11 seara, când adolescenta se întorcea acasă. Tânărul în vârstă de 20 de ani a urmărit-o până în scara blocului, a urcat după ea în lift și l-a blocat între etaje. Apoi, bărbatul a încercat să o imobilizeze și i-a spus că vrea să întrețină relații sexuale cu ea. În acele momente, tânăra s-a luptat cu disperare să scape de el mai bine de un minut și în cele din urmă a reușit să scape. Apoi, agresorul a coborât.

FOTO stirileprotv.ro

Cu toate că are doar 20 de ani, tânărul agresor nu se află la primul incident de acest fel. Încă de pe vremea când era minor s-a ocupat cu astfel de “fapte”: acesta a mai atacat (tot în lift) două adolescente de 11 și respectiv 13 ani, fiind eliberat recent din arestul la domiciuliu, unde a stat timp de aproximativ un an. De asemenea, un alt an și jumătate l-ar fi petrecut într-un centru educațional.

Este vorba de Fercolo Andrei Mihai și a fost reținut de polițiști pentru tentativă de viol. Despre acesta, anchetatorii de la biroul de Agresiuni Sexuale cred că ar fi comis și alte fapte asemănătoare pentru care nu au fost depuse plângeri. Prin urmare, persoanele care îl recunosc și au trecut prin așa ceva sunt rugate să sune la numărul 112 sau să meargă la cea mai apropiată secție de poliție.

FOTO stirileprotv.ro

Câteva sfaturi din partea unui specialist în tehnici de apărare pentru victimele unor astfel de atacuri

Specialistul în self-defense, Alexandru Ganci explică: „Agresorul sexual este un om slab. Până să ajungă în momentul în care atacă pe cineva va fi foarte submisiv, va fi genul de om care va încerca să-ți facă pe plac, exagerat de politicos, de atent, care încearcă să se lipească de tine tot timpul. Lanterna este cel mai bun instrument de autoapărare cu putință. Nu trebuie decât să scoateți lanterna din buzunar și o puneți în ochi. În momentul în care i-ați pus lanterna în ochi, care este foarte puternică, clipește și ați fugit… Dacă te-a prins de la spate? Încerci să te întorci cu fața în primul rând și primul lucru pe care îl faci îi bagi degetele în ochi. Și nu îi înfigi degetele în ochi așa ci îl prinzi de cap și îi bagi degetele mari în ochi.”

Registrul Agresorilor Sexuali are în evidență zeci de mii de persoane

Potrivit datelor oficiale, în România sunt aproape 63 de mii de persoane înscrise în Registrul Agresorilor Sexuali, deschis de Poliția Română, iar acesta este al patrulea caz de agresiune sexuală mediatizat numai în ultima lună, potrivit stirileprotv.ro