Diverse

Sfaturi prețioase pentru decorarea mesei de Revelion

Sfaturi prețioase pentru decorarea mesei de Revelion

Numărăm orele până când vom intra în noul an, iar fiecare gospodină se pregătește intens pentru a decora cea mai frumoasă masă. Iată câteva trucuri pentru ca oaspeții să se simtă ca la restaurant.

Nu aglomerați masa

Primul pas în decorarea mesei de Revelion, spun specialiștii, este alegerea unei culori. Se recomandă roșul, auriul, argintiu și, de ce nu, un albastru intens. Aveți grijă însă să nu folosiți mai mult de două culori.

ub nici o formă nu trebuie să aglomerați masa, pentru că nu veți mai avea loc să puneți platourile pentru care ați muncit atât de mult. Iar tradiția cere ca masa să fie îmbelșugată, pentru a intra așa cum se cuvine în noul an.

Puteți așeza candelabre mici cu lumânări

Arată foarte bine o masă pe care să puneți ici, colo, merișoare, bețe de scorțișoară, conuri mici de brad sau citrice, iar de acestea puteți lega o instalație luminoasă.

Dă senzația de iarnă autentică. Este un mod perfect pentru a lumina masa. De asemenea, puteți așeza și candelabre mici, dar aveți grijă ca lumânările să fie în culori neutre.

Cele mai bune tacâmuri și farfurii

Mare atenție și la fața de masă. Ideal ar fi să fie una din bumbac, călcată perfect și, bineînțeles, veți scoate cele mai bune tacâmuri care trebuie curățate neapărat înainte de a fi folosite. Pe masă nu trebuie să fie mai mult de trei furculițe și trei cuțite. Lingurițele pentru tort sau furculițele pentru fructe vor fi așezate pe o altă masă.

Trei tipuri de pahare

Fie folosiți șervețele sofisticate, fie puteși folosi prosoape de bar legate cu împletitură din iută. Nu uitați de pahare, bineînțeles cele trei tipuri: de țuică, de vin și de apă. Iar acestea trebuie să facă parte din același serviciu.

Rețineți că după ce vor fi folosite, paharele cu țuică se vor lua de pe masă. La masa festivă de Revelion folosiți o solniță și un recipient pentru piper pentru trei-patru persoane. Nu puteți oțet, muștar sau smântână pe masă. Se vor oferi musafirilor doar dacă vor cere. Dacă aveți sosuri, folosiți atunci o sosieră.