Culinar

Un delicios și original desert pentru masa de Revelion. „Ispita Pâinii”, crocantă la exterior și cu multă înghețată în interior

Un delicios și original desert pentru masa de Revelion. „Ispita Pâinii”, crocantă la exterior și cu multă înghețată în interior
captura video

Combinând pâinea toast cu înghețată veți obține o adevărată delicatesă. Este vorba despre „Ispita pâinii”, pâinea uriașă cu mai multe straturi, care este coaptă înainte de a fi umplută și acoperită cu înghețată. Acesta este un desert în stilul regiunii Hong Kong, China.

FOTO sucai.redocn.com

Pâinea, după pregătirea în cuptor, este crocantă la exterior și moale în interior. Deasupra pâinii toast se pune înghețată. Combinația cald-rece aduce o senzație deosebită în timp ce savurați preparatul.

Această rețeta este foarte simplă, principalele ingrediente fiind pâine toast, înghețată, unt și miere. Și dacă mai adăugați fructe și biscuiți, gustul va fi mai bogat, iar produsul mult mai aspectuos.

Ispita pâinii

(Mianbao youhuo/ Bread Temptation)

Ingrediente necesare:

  • o jumătate de pâine toast, în formă de dreptunghi,
  • două bile de înghețată,
  • 20 g unt topit,
  • 30 g miere,
  • o cantitate potrivită de fructe și biscuiți

Mod de preparare:

  • Puneți pâinea toast pe un platou de tăiat, cu fața tăiată în sus. Scoateți miezul pâinii, făcând patru tăieturi adânci în pâine de-a lungul celor patru margini, la o distanță de aproximativ 1-1,5 cm de margini, evitând tăierea sau găurirea fundului pâinii.
  • Tăiați uniform miezul pâinii în două sau trei straturi, fiecare de aproximativ 3 cm. Apoi fiecare strat se taie în nouă bucăți.
  •  Amestecați mierea cu untul topit.
  • Ungeți suprafața interioară a pâinii toast cu amestecul de unt cu miere.
  •  Puneți în pâinea toast un strat de bucăți de pâine, pe care le ungeți, de asemenea cu amestecul de unt cu miere.
  • Puneți încă un strat de pâine, ungeți cu untul și miere și continuați până când așezați toate bucățile de miez de pâine
  • Coaceți pâinea în cuptorul încălzit anticipat la 180 de grade Celsius, timp de 10-15 minute sau până când suprafața pâinii capătă o culoare aurie .
  •  Scoateți pâinea toast din cuptor și o lăsăm puțin la răcit. Deasupra pâinii punem două bile de înghețată, apoi decorați cu fructe și biscuiți după preferință.

În cazul în care preferați bucăți de pâine mai crocante, puteți unge fiecare bucată de pâine cu untul cu miere. Le coaceți lângă coaja de toast și apoi le puneți înapoi în toast, potrivit romanian.cri.cn.