Categories: Actual

Silviu Predoiu, fost şef al SIE, descifrează gesturile și discursurile lui Putin. Liderul „și-a redefinit obiectivele”

Generalul Silviu Predoiu, omul care a condus ani mulți Serviciul de Informații Externe, înțelege și interpretează altfel decât marea masă a societății fiecare gest al unor lideri de talia lui Putin, Zelenski etc. Într-o analiză pe care a expus-o într-o emisiune tv, generalul a pus tușa pe cele mai recente acțiuni ale liderului de la Kremlin.

Silviu Predoiu, fost şef al SIE, descifrează gesturile și discursurile lui Putin. Liderul „și-a redefinit obiectivele”

Rusia nu reușește să învingă Ucraina, iar după data de 9 mai Putin şi-a redefinit cumva obiectivele prin discursurile pe care le-a susţinut. „Ideea este să citești ceea ce spune în mod corect”, a atenționat Silviu Predoiu, fost şef al SIE. Iată analiza sa, este un punct de vedere foarte interesant.

„În mod evident în balanța confruntării militare se regăseşte sprijinul cu echipamente militare de ultimă generație primită de Ucraina.

În primul rând hai să vedem ce se întâmplă în Harkov. În al doilea rând am urmărit discursul lui Putin că şi-a redefinit cumva obiectivele.

A dispărut Ucraina din discursul lui. Nu a menționat nici măcar o dată Ucraina şi a vorbit exclusiv de Donbass şi de Crimeea. Într-un fel ciudat s-a întors la discursul de dinainte de declanșare a conflictului.

Există acest obicei la oamenii cu o anumită putere să îşi anunțe intențiile. 

Ideea este să citești ceea ce spun în mod corect, ceea ce nu am văzut sincer în foarte multe ocazii.

S-a declanșat conflictul şi a început să vorbească numai de Ucraina şi Zelenski.

Acum, după discursul de pe 9 mai s-a întors la discursul de dinaintea războiului. A vorbit despre SUA, despre NATO despre Donbass şi despre Crimeea.

Mie mi se pare, citind ceea ce spune şi uitându-mă şi la atitudinea lui, că este o disponibilitate sugerată spre dialog, întorcându-se la oferta inițială.

Problema este identificarea moderatorului în acest dialog, pentru că în mod clar UE, SUA nu mai pot fi moderatori în acest moment. 

Turcia poate fi, China poate fi, important este să găsim o putere agreată de toată părţile şi de sponsorii Ucrainei.

În acest moment această bătălie nu e pierdută de nimeni şi nu poate fi câștigată de nimeni aşa cum arată. 

Ea poate doar continua şi asta ar fi varianta fericită, extinderea spre un conflict înghețat. Cea diferită este continuarea conflictului până în momentul în care, din disperare, se întâmplă un accident.

Deja se vorbeşte, ca şi cum nu ar fi foarte grav, că s-ar putea că avem de a face cu nişte lovituri nucleare tactice.

Pe mine mă îngrozește ușurința cu care s-a ajuns… adică se poate şi mai rău. Cât de rău şi până unde? De aceea spun că trebuie să găsim o formulă”, a explicat Silviu Predoiu, fost şef al SIE, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Ultima declarație a ministrului Lavrov pare că vine ca o exemplificare a ideii generalului Predoiu

Dacă aplicăm sugestia lui Silviu Predoiu –  „Ideea este să citești ceea ce spune în mod corect” – vom înțelege altfel declarația de sâmbătă a lui Serghei Lavrov,  ministrul rus de externe. Dintr-odată, Rusia devine o victimă a Occidentului, nu mai e puterea de neînvins care amenință cu arme nucleare. Deși, așa cum spunea și fostul șef al SIE, oricând în nebunia creată se poate produce un accident.

Declarațiile lui Lavrov au fost făcute sâmbătă, în cadrul celei de-a 30-a Adunări a Consiliului pentru politică externă și de apărare (SVOP). Potrivit Sky News, ministrul de externe rus a spus că Occidentul a declarat un „război hibrid total” împotriva Rusiei și că este greu de prevăzut cât va dura conflictul cu Occidentul.

Circumstanțele externe nu numai că s-au schimbat radical, dar se schimbă în fiecare zi mai adânc, mai larg. Iar țara noastră, desigur, se schimbă odată cu aceste circumstanțe și trage propriile concluzii”, a declarat Lavrov.

Occidentul colectiv a declarat un război hibrid total împotriva noastră și este dificil de prezis cât timp va dura totul, dar este clar că toată lumea, fără excepție, va simți consecințele”, a adăugat ministrul rus de externe. Lavrov a subliniat că Rusia face totul „pentru a evita o confruntare directă, dar, din moment ce provocarea a fost lansată, noi, bineînțeles, o acceptăm. Nu suntem străini de sancțiuni, într-o formă sau alta au fost aproape întotdeauna”, a adăugat el.

Simona Ionescu

Recent Posts

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

5 ore ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

5 ore ago

Prețul energiei în România, de aproape trei ori mai mare decât în Germania! Am întrecut și Ungaria

România, deși produce cantități semnificative de energie electrică, se confruntă cu unele dintre cele mai…

6 ore ago

Florin Barbu își propune reglementarea adaosului comercial. Susținerea produselor românești

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a prezentat mai multe inițiative legislative pentru reglementarea adaosului comercial, cu…

7 ore ago

Cardurile bancare vor mai putea fi utilizate doar până în iulie! Ce trebuie să facă clienții

Banca Raiffeisen va efectua o tranziție de la cardurile Mastercard la cele Visa. Măsura este…

8 ore ago

Se încarcă cardurile de energie! Până când sunt disponibili banii

Se va acorda asistență persoanelor vulnerabile pentru a compensa costurile energetice, finanțată parțial din surse…

9 ore ago

This website uses cookies.