Diverse Social

Șir de accidente rutiere cauzate de TIR-uri. Pagube semnificative

Șir de accidente rutiere cauzate de TIR-uri. Pagube semnificative
observatornews.ro

Un TIR a intrat în capela unei biserici din orașul Titu, județul Dâmbovița, în cursul zilei de ieri. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, potrivit cărora, într-o curbă ușoară, șoferul TIR-ului a pierdut controlul volanului, a lovit un stâlp de electricitate și apoi a intrat în zidul capelei.

Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, în urma impactului, a fost rănit și dus la spital.

În prezent, polițiștii fac cercetări în privința acestui caz.

Șirul accidentelor în care sunt implicate TIR-uri continuă

Pe data de 04 iulie 2022, pe centura orașului Călimănești a fost un alt accident, în care un TIR a intrat în parapet !

Accidentul rutier din data precizată anterior s-a petrecut în jurul orei 15.45 pe raza orașului Călimănești, pe DN 7 CC (centura ocolitoare a orașului), cauzat de  un TIR încărcat cu nacele, a transmis Poliția.

Șoferul unui autocamion încărcat cu nacele a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de parapetul de pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat spargerea rezervorului de carburant, existând scurgeri de motorină pe carosabil. Nu au fost înregistrate victime, iar traficul rutier a fost blocat, până la restabilirea situației de normalitate, a declarat ISU Vâlcea la momentul respectiv.

Altercație între doi tiriști pe Valea Oltului

La sfârșitul lunii iunie 2022, a fost surpinsă o altercație între doi șoferi de TIR pe Valea Oltului.

Imaginile au fost postate pe grupul de facebook Info Trafic Vâlcea  de un utilizator, incidentul având loc la intrare pe Valea Oltului, în zona localității Boiţa

Autorul filmării acestui incident a scris: „Un şofer ”profesionist” ar trebui să fie un exemplu pentru noi, nu?”.

Potrivit celor ce reies din filmarea postată pe facebook, un cap de tractor a intrat în depăşirea maşinii din care se filma, apoi a încearcat să facă acelaşi lucru şi cu TIR-ul care rula în faţă. Doar că şoferul acestuia intră brusc pe contrasens, fără să-i ofere celui aflat în depăşire prea multe soluţii. Datorită acestui motiv conducătorul auto al capului de tractor a tras de volan stânga şi , practic, a ieșit de pe carosabil până când, nevoit, a frânat brusc, altfel ar fi riscat să ajungă cu autovehiculul în râul Olt.