Actual Diverse

Anunțul făcut de fostul primar Cristian Popescu Piedone, pe facebook

Anunțul făcut de fostul primar Cristian Popescu Piedone, pe facebook
evz.ro

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv la 4 ani de închisoare cu executare, urmează să fie tranferat la Penitenciarul Jilava în următoarele 2 săptămâni.

La executarea pedepsei, Cristian Popescu Piedone, a depus deja o contestație.

Cristian Popescu Piedone va fi transferat de la Penitenciarul Rahova la Jilava, a anunțat însuși fostul edil, pe contul său de Facebook.

Ce a transmis Piedone susținătorilor săi

Celor care îl susțin, Cristian Popescu Piedone le-a cerut să îi scrie la o altă adresă, anunțând totodată și că a început să scrie o carte în care va include scrisorile pe care le-a primit.

Astfel, Piedone a continuat să scrie pe pagina personală de facebook:

„Mâine, poimâine, ceasul va bate de două luni trecute aici, în pușcărie. Caut să mă obișnuiesc cu locul, cu patul, cu peisajul, cu pereții. Aștept vizitele familiei și mă bucur de clipele cu ei. Mă bucur de fiecare literă descoperită în scrisorile pe care mi le trimiteți. Sunt mai puternic cu fiecare vorbă bună pe care o primesc.

Mi-e dor de fiecare bucată din Sectorul 5. Până ne vom revedea, țineți legătura cu Vlad și căutați să faceți mereu imposibilul… posibil.
Și vă rog să-mi mai permiteți încă o rugăminte, oameni buni. Peste vreo două săptămâni, voi fi transferat la Penitenciarul Jilava!

Vă rog să-mi scrieți, așadar, la adresa urmatoare: Penitenciarul Jilava, Str. Sabarului, Nr. 1. Să nu vă supărați că nu vă răspund tuturor celor care-mi scrieți! Sunteți mulți și vă mulțumesc! Toate scrisorile își vor găsi locul într-o carte la care am început să lucrez!“.

Ce dorește fostul edil

Fostul primar, Cristian Popescu Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestație la executarea pedepsei de 4 ani de închisoare primită, în data de 12 mai 2022, în Dosarul Colectiv.

Primul termen în acest dosar a avut loc în 16 iunie 2022, când fostul edil a declarat în fața magistraților că vrea să își recupereze bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei pe care le-a pus gaj pentru a putea acoperi cauțiunea (fiind  vorba despre o casă și 5 mașini de epocă).

Contestația la executare a lui Cristian Popescu Piedone  a fost admisă de judecători care au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii puse de procurori asupra bunurilor a căror valoare a fost estimată la 1,5 milioane de lei.

În prezent, Piedone mai are la dispoziţie 2 căi extraordinare de atac la care poate apela:

  • contestaţia în anulare
  • recursul în casaţie