Info Actual > Social > Situație critică la Institutul Matei Balș din Capitală. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri
Social

Situație critică la Institutul Matei Balș din Capitală. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri

Situație critică la Institutul Matei Balș din Capitală. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri

Pacienții infectați de coronavirus de la Matei Balș primesc oxigen pe holurile spitalului. Un martor a publicat pe o rețea de socializare, realitatea dură din Institutul Matei Balș din Capitală. În fotografiile postate se vede cum pacienții sunt ținuți pe holuri. Adrian Marinesc, doctor în cadrul Insitutului susține că momentan este cea mai bună variantă.

Un martor a făcut publică situația de la Institutul Matei Balș. Terapia Intensivă s-a mutat pe holurile spitalului, iar sistemul sanitar nu mai face fată.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme, pe Facebook.

Adrian Marinescu, medic infecțios la Institutul Matei Balș din București, a explicat realitatea dură din spatele fotografiilor, care au devenit virale în mediul online. Creșterea accentuată a cazurilor de COVID-19 a fost cauza pentru care autoritățile au luat această decizie. În fotografiile cutremurătoare sunt surprinși pacienții care vin la camera de gradă, acolo capacitatea fiind cu mult depășită.

Tot Adrian Marinescu asigură că soluția găsită este cea mai bună pentru pacienți, chiar dacă realitatea din spatele imaginilor este foarte dură. Medicul susține că și în alte spitale COVID sunt întâlnite aceste situații, nu doar la Institutul Matei Balș din Capitală, potrivit WOWbizz.