Lifestyle

Situație tragicomică. Un șofer a reclamat că e hărțuit în trafic, dar tot el a primit amendă. I-a uimit pe polițiști

Situație tragicomică. Un șofer a reclamat că e hărțuit în trafic, dar tot el a primit amendă. I-a uimit pe polițiști
MAI

Fără permis şi amendat, după ce a sunat la 112, pe motiv că este ”şicanat” în trafic. Numai că, a uitat să spună polițiștilor că băuse ceva alcool, înainte de a se urca la volan.

Un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Tichileşti a sunat la 112, pentru a i se face dreptate, pe motiv că este ”șicanat” în trafic.

Un șofer a reclamat că e hărțuit în trafic, dar uitase că băuse. Al doilea șofer avea mașina neînmatriculată

Poliţiştii Biroului Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru au fost sesizaţi cu privire la faptul că acesta este şicanat în trafic, pe raza comunei brăilene Viziru, de un alt autovehicul.

Având în vedere cele sesizate, poliţiştii au oprit în trafic autovehiculul condus de bărbatul în vârstă de 37 de ani, dar şi autovehiculul ce făcea obiectul sesizării, condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Berteştii de Jos.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul bărbatului în vârstă de 37 de ani fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt şofer rezultatul a fost negativ”. Şoferul, în vârstă de 37 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.305 lei şi a fost luată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere”, povestesc reprezentanţii IPJ Brăila, citați de Adevărul.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au mai constatat și faptul că al doilea autovehicul, condus de bărbatul în vârstă de 32 de ani, figurează ca radiat, acesta fiindu-i încredinţat de către proprietarul autovehicului, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Braşov.

În consecinţă, poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru conducerea unui vehicul neîmatriculat şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Radierea unui autovehicul reprezintă procesul de ștergere completă a acestuia din registrele auto ale autorităților cu competență în domeniul circulației rutiere din România. Radierea unui autovehicul presupune două etape: radierea fiscală și radierea din circulație, în această ordine. Cu toate actele emise de autoritatea fiscală și cu restul dosarului, obții radierea din circulație a autovehiculului. În cazul în care îți vinzi mașina va fi suficient să faci doar radierea fiscală.