Diverse

Șocant și inexplicabil. Silviu Măndescu, nepotul lui Onțanu, găsit spânzurat în propria mașină

Șocant și inexplicabil. Silviu Măndescu, nepotul lui Onțanu, găsit spânzurat în propria mașină

Silviu Măndescu este cunoscut ca fiind acționar și administrator în 11 firme, multe împreună cu soția sa, Alina Beatrice Măndescu. O întâmplare neprevăzută și inexplicabilă, deocamdată, i-a curmat brusc viața. În acest moment s-a deschis dosar penal, iar anchetatorii caută să afle ce s-a întâmplat cu omul de afaceri.

Șocant și inexplicabil. Silviu Măndescu, nepotul lui Onțanu, găsit spânzurat în propria mașină

La prima vedere, Silviu Măndescu, nepotul lui Onțanu, pare că s-a sinucis. El a fost găsit spânzunat de propria mașină. Acesta și-a găsit sfârșitul, în apropierea capitalei, pe un câmp, acolo unde au fost găsiți el și mașina. Acestea sunt primele informații de la fața locului.

Din informațiile pe care le avem, bărbatul care avea 52 de ani a fost dat dispărut încă de ieri. Apropiații săi au alertat autoritățile cu privire la faptul că nu mai știu nimic de fostul om de afaceri încă de ieri dimineață”, au spus surse din poliție pentru media.

Un alt comunicat a venit și e la IPJ Ilfov, care a transmis presei următorul comunicat informativ:

În cursul dimineții de astăzi 24 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Ilfov au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că, pe un câmp, din apropierea localității Căciulați, a găsit un bărbat, de 52 de ani, spânzurat de bara transversală a plafonului autoturismului.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Ilfov pentru efectuarea de cercetări, precum și medicul legist din cadrul Serviciului de Medicina Legală Ilfov pentru efectuarea activităților din competență. În cauză a fost deschis un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”.

Mai exact, trupul afaceristului a fost găsit vineri dimineață, pe un câmp de lângă satul Căciulați, județul Ilfov. Cadavrul se afla în exteriorul autoturismului de teren, lângă portiera dreaptă, care era deschisă.

Silviu Măndescu este un nume controversat, cu multe implicații scandaloase, de-a lungul timpului. Despre Măndescu se știe că a fost , pe vremuri, consilier local la sectorul 2, ”în epoca” lui Neculai Onțanu, perioadă în care a devenit cunoscut publicului, grație unui scandal răsunător: construcția restaurantului Gargantua, pe locul fostului WC public din piața Icoanei.

„Măndescu era deținătorul Strip Mall din Tunari/Pipera și derula mai multe afaceri. Din informațiile noastre, Măndescu și-a scos la vânzare recent un hotel”, scrie Mediaflux.

Acuzat de Diana Șoșoacă

Numele lui Mândescu a apărut recent într-un alt scandal. Diana Șoșoacă a acuzat public că ședințele de lucru și cazarea parlamentarilor AUR ar avea loc la un hotel din comuna Tunari, județul Ilfov, proprietate care ar aparține lui Marius Dorin Lulea, vice-președinte AUR, respectiv hotelul Bliss, administrat de Măndescu.

Ce se mai știe despre el. Silviu Măndescu a fost în ultimul timp acționar și administrator în 11 firme, multe împreună cu soția sa, Alina Beatrice Măndescu. Printre firmele pe care le controlează, amintim de Bliss Imobiliare (acționar unic), New Era System și Strip Mall România SRL.

Cel mai răsunător scandal rămâne cel cu Parcul Grădina Icoanei, care l-a făcut mai mult decât ”celebru”.

În anul 2006, pe vremea când ocupa funcția de consilier local, la sectorul 2, Silviu Măndescu, primea în concesiune 180 de metri pătrați din Parcul Grădiana Icoanei contra sumei 350 de euro pe lună de la primarul Neculai Onțanu. Tranzacţia s-a făcut prin intermediul firmei Nexus Prod SRL unde este unic acționar soţia acestuia, Alina Măndescu, scrie mediflux.ro.

Beneficiind de sprijinul unchiului Onțanu, dar și colegilor din Consiliul Local sector 2, consilierul Măndescu s-a extins până la o suprafață de aproximativ 180 de metri pătraţi de teren în același parc unde, în asociere cu societatea Gargantua SRL, controlează terasa-restaurant cu acelaşi nume.

Ulterior, Siviu Măndescu a deținut și funcția de prim-vicepresedinte al UNPR Sector 5.

Încrengăturile publice, politice, de afaceri, rudenie sau iubirea, cine știe, un motiv sigur a fost în spatele tragediei din câmpul de lângă București. Surse apropiate de anchetă spun că bărbatul s-ar fi sinucis, dar polițiștii nu exclud posibilitatea ca acesta să fost victima unei crime. Totodată, rudele sale, când au declarat dispariția s-au arătat îngrijorate de starea emoțională în care se afla Măndănescu, din cauza problemelor financiare pe care le-ar fi avut la firmele pe care le administra. Ancheta este în derulare pe acest caz.

Foto: observator news