Actual

Social-democrații sărbătoresc victoria. Președintele PSE: În toată Europa, răsună mesajul despre un viitor durabil

Social-democrații sărbătoresc victoria. Președintele PSE: În toată Europa, răsună mesajul despre un viitor durabil

Social-democrații sărbătoresc victoria. Președintele PSE: În toată Europa, răsună mesajul despre un viitor durabil! Serghei Stanișev sărbătorește victoria electorală pentru social-democrați. Acțiuni puternice pentru protejarea sănătății publice și salvarea locurilor de muncă în timpul crizei, combinate cu o viziune a unui viitor mai echitabil și mai durabil, rezonează cu alegătorii și oferă succese electorale pentru social-democrații din întreaga Europă. Astăzi, reprezentanții partidelor și organizațiilor membre depline ale PSE au sărbătorit victoriile recente ale alegerilor pentru membrii PSE în Germania, Portugalia și Norvegia.

Întâlnindu-se online, membrii președinției PSE au purtat o discuție strategică privind prioritățile politice pentru lunile următoare. Reprezentanții au discutat despre planurile progresive pentru viitorul Europei, o Uniune socială dreaptă și durabilă din punct de vedere ecologic, care apără democrația și drepturile și lucrează pentru o lume mai echitabilă.

Președintele PSE, Serghei Stanișev, a spus: Răsună mesajul nostru despre un viitor social echitabil și durabil”

„În toată Europa, răsună mesajul nostru despre un viitor social echitabil și durabil. Stabilim agenda recuperării. Alegătorii văd că social-democrații dau rezultate. Salarii corecte, o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, locuințe mai bune, pensii mai bune și multe altele, pentru asta lucrăm”.

„Vreau să-i felicit pe Olaf Scholz și SPD, Antonio Costa și PS, și Jonas Gahr Støre și Partidul Muncitor Norvegian pentru victoriile lor electorale. Alegătorii și-au pus încrederea în ei și au ales în mod clar o cale progresivă înainte.

„În Norvegia și Germania, coalițiile care se formează acum trebuie să reflecte acest fapt. Este timpul să începem să lucrăm la realizarea politicilor progresive, să construim o redresare și să creăm un viitor mai echitabil și mai durabil pentru toți”.

PSE va reuni familia politică progresistă la sfârșitul acestui an. Președinția PSE a fost de acord că următorul Consiliu PSE va avea loc la Bruxelles, Belgia, în decembrie 2021. Primii miniștri, lideri, reprezentanți ai partidelor și alții se vor aduna la eveniment, întrucât Europa va ajunge la jumătatea acestui mandat. Va fi un moment important în care PSE își va stabili prioritățile pentru viitorul Europei. Mai multe detalii despre eveniment vor fi anunțate la o dată ulterioară.