Actual Diverse

Spania a fost destinația de top în această vară pentru călători. Iată cine se află pe următoarele locuri! VIDEO

Spania a fost destinația de top în această vară pentru călători. Iată cine se află pe următoarele locuri! VIDEO

Vara, toată lumea caută o vacanță de vis, care să ofere amintiri frumoase. Anul acesta, pe primul loc în destinațiile alese de către călători, nu a fost Grecia, cum ne așteptam, sau Italia, ci Spania.

Spania a fost destinația de top în această vară pentru călători. Pe următoarele locuri se află …

În acest an, Spania a devansat Grecia și Italia și a înregistrat cel mai mare număr de pasageri străini care sosesc pe zborurile din vara anului 2022.

Un raport publicat luni, 14 noiembrie 2022, a arătat că Spania a fost destinația de top în această vară pentru călători. Acest lucru a fost confirmat de datele oficiale pentru cele trei luni principale de vară, publicate de Autoritatea Aviației Civile.

În perioada iulie și septembrie 2022, peste 13 milioane de pasageri au zburat spre Spania pentru a se bucura de stațiunile însorite. Acest total se pare că este echivalent cu aproximativ 86% din cifrele de dinainte de pandemie de care se bucura țara.

Călătoriile în străinătate se află din nou pe o spirală ascendentă, în lunile iulie, august și septembrie, Grecia a ocupat al doilea cel mai mare număr de pasageri, cu un total de 4,6 milioane. Italia s-a clasat pe locul al treilea în topul popularității, cu 4,1 milioane.

Grecia a înregistrat o creștere de 114% în comparație cu cifrele din 2019, în timp ce Italia a arătat că vizitatorii au fost la 83% în comparație cu trei ani.

Raportul a arătat că numărul de pasageri care au călătorit în și din Marea Britanie a fost în continuare în scădere cu 19 la sută față de 2019. Un total de 73 de milioane este încă o cifră bună, având în vedere că lumea călătoriilor încă își găsește din nou gustul călătoriei, după pandemie.

Potrivit datelor CAA pentru Marea Britanie, numărul de anulări de zboruri în ziua plecării a scăzut cu aproximativ 1.500 în cele trei luni principale de vară. În total, aproximativ 5.000 de anulări au fost înregistrate pe aeroporturile din această țară, potrivit travelweekly.co.uk.