Actual Lifestyle

Specialiștii în sănătate germani recunosc că au dignosticat greșit fetița de numai 4 ani, cu variola maimuței. Cum a fost posibil

Specialiștii în sănătate germani recunosc că au dignosticat greșit fetița de numai 4 ani, cu variola maimuței. Cum a fost posibil

Se întâmplă și la case mari. Specialiștii din Germania au dat greș după ce au spus că o fetiță de numai 4 ani are variola maimuței. Ei au revenit asupra anunțului inițial și recunosc, oficial, că au greșit.

Specialiștii în sănătate germani recunosc că au dignosticat greșit fetița de numai 4 ani, cu variola maimuței. Cum a fost posibil

Fetița de numai 4 ani, despre care s-a scris în presă cum că ar avea temuta boală, nu are variola maimuței. Acesta a fost anunțul din aceste zile al specialiștilor germani.

Fetița de patru ani din Pforzheim, care, conform autorităților, fusese testată pozitiv pentru variola maimuței săptămâna trecută, nu a fost infectată cu virusul conform testelor care au fost efectuate suplimentar.

Copilul nu are variola maimuței, a anunțat la Stuttgart , Ministerul Sănătății din Baden-Württemberg, citat de media din Germania .

Departamentul local de sănătate responsabil ne-a informat astăzi că acum va retrage cazul”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german.

Constatarea pozitivă inițială nu a fost, însă, confirmată de o clarificare suplimentară a diagnosticului pentru variola maimuței în laboratorul departamentului de sănătate de stat, potrivit tag24.de.

De ce s-a crezut că micuța este infestată

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat despre existența acestui caz săptămâna trecută. Potrivit raportului de situație RKI, fata locuiește într-o gospodărie cu doi adulți infectați.

Ministerul Sănătății din Baden-Württemberg, ca măsură de precauție, pe 5 august, a făcut primul test utilizând un tampon de gât cu care a luat o primă mostră de la copilul care nu prezenta simptome. Micuța a fost examinată cu un test PCR pentru materialul genetic al virusului variolei maimuței. Rezultatul la acest test a ieșit unul pozitiv.

Specialiștii ministerului sănătății german nu au crezut în acest rezultat pentru că fetița nu prezenta nici măcar un simptom, așa că au decis efectuarea unor examene suplimentare, edificatoare.

Deoarece fetița nu prezenta niciun semn de boală, atât proba originală, cât și alte două tampoane de gât de la copil au fost, de asemenea, examinate de către departamentul de sănătate de stat folosind PCR specific pentru variola maimuțelor.

Concluzia:O infecție cu variola a maimuței a copilului ar putea fi exclusă”, a transmis, pentru presă, ministerul de resort din Germania.