Categories: ActualLifestyle

Specialiștii în sănătate germani recunosc că au dignosticat greșit fetița de numai 4 ani, cu variola maimuței. Cum a fost posibil

Se întâmplă și la case mari. Specialiștii din Germania au dat greș după ce au spus că o fetiță de numai 4 ani are variola maimuței. Ei au revenit asupra anunțului inițial și recunosc, oficial, că au greșit.

Specialiștii în sănătate germani recunosc că au dignosticat greșit fetița de numai 4 ani, cu variola maimuței. Cum a fost posibil

Fetița de numai 4 ani, despre care s-a scris în presă cum că ar avea temuta boală, nu are variola maimuței. Acesta a fost anunțul din aceste zile al specialiștilor germani.

Fetița de patru ani din Pforzheim, care, conform autorităților, fusese testată pozitiv pentru variola maimuței săptămâna trecută, nu a fost infectată cu virusul conform testelor care au fost efectuate suplimentar.

Copilul nu are variola maimuței, a anunțat la Stuttgart , Ministerul Sănătății din Baden-Württemberg, citat de media din Germania .

Departamentul local de sănătate responsabil ne-a informat astăzi că acum va retrage cazul”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german.

Constatarea pozitivă inițială nu a fost, însă, confirmată de o clarificare suplimentară a diagnosticului pentru variola maimuței în laboratorul departamentului de sănătate de stat, potrivit tag24.de.

De ce s-a crezut că micuța este infestată

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat despre existența acestui caz săptămâna trecută. Potrivit raportului de situație RKI, fata locuiește într-o gospodărie cu doi adulți infectați.

Ministerul Sănătății din Baden-Württemberg, ca măsură de precauție, pe 5 august, a făcut primul test utilizând un tampon de gât cu care a luat o primă mostră de la copilul care nu prezenta simptome. Micuța a fost examinată cu un test PCR pentru materialul genetic al virusului variolei maimuței. Rezultatul la acest test a ieșit unul pozitiv.

Specialiștii ministerului sănătății german nu au crezut în acest rezultat pentru că fetița nu prezenta nici măcar un simptom, așa că au decis efectuarea unor examene suplimentare, edificatoare.

Deoarece fetița nu prezenta niciun semn de boală, atât proba originală, cât și alte două tampoane de gât de la copil au fost, de asemenea, examinate de către departamentul de sănătate de stat folosind PCR specific pentru variola maimuțelor.

Concluzia:O infecție cu variola a maimuței a copilului ar putea fi exclusă”, a transmis, pentru presă, ministerul de resort din Germania.

Ligia Beatrice Vasilescu

Recent Posts

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

o oră ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

3 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

5 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

7 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

9 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

17 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.