Diverse

Speriat de bombe, cimpanzeul Chchi a fugit de la grădina zoologică din Harcov. Dar a revenit acasă: S-a întors pe o bicicletă

Speriat de bombe, cimpanzeul Chchi a fugit de la grădina zoologică din Harcov. Dar a revenit acasă: S-a întors pe o bicicletă

După epopeea micuței broaște țestoase care a dispărut de la Grădina Zoologică din Chișinău, unde a revenit după câteva zile, despre care a scris, anterior, Infoactual, o altă poveste la fel de frumoasă a avut loc de această dată, în Ucraina cea brăzdată de teribilul război.

Speriat de bombe, cimpanzeul Chchi a fugit de la grădina zoologică din Harcov. Dar a revenit acasă: S-a întors pe o bicicletă. Video

Un cimpanzeu din Ucraina s-a bucurat de aproximativ două ore de libertate după ce a evadat de la grădina zoologică din Harkov la începutul acestei săptămâni, înainte de a fi convinsă să se întoarcă la grădina zoologică pe bicicleta unui îngrijitor.

Cimpanzeul în vârstă de 10 ani, Chichi, s-a plimbat printr-un parc și pe străzile din apropierea pieței centrale din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, înainte de a fi găsită nevătămată de un îngrijitor de primate de la grădina zoologică.

În ultimele șase luni, Harkov a îndurat un flux aproape constant de artilerie care sosește. La începutul războiului, forțele rusești au încercat să încerce să înconjoare și să captureze orașul, dar au fost în cele din urmă forțate să se retragă de către ucraineni. De aceea, faptul că ar fi fugit de frica bombelor este perfect justificat.

Mai multe videoclipuri cu eforturile de a încolți Chichi au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, oferind unui oraș ucrainean care s-a confruntat cu bombardamente neîncetate din partea forțelor rusești un moment rar de lejeritate.

În înregistrarea video, prezentată și de New York Times, se vede cum angajata, Victoria Kozyreva, stă cu Chichi și încearcă fără succes să o convingă să se întoarcă la grădina zoologică împreună cu membri ai personalului acesteia. Dar mai târziu, când a început să plouă, Chichi a fugit înapoi la doamna Kozyreva, care a acoperit animalul cu propria jachetă înainte ca cele două să se îmbrățișeze.

Foto: Colaj Observator

Chichi a fost apoi dus pe cele două roți înapoi la grădina zoologică din Harkov, cocoțat pe bicicleta îngrijitorului grădinii zoologice. Oleksiy Grigoriev, directorul grădinii zoologice, a confirmat pentru televiziunea publică ucraineană, Suspilne, că cimpanzeul a fost readus în siguranță în incinta care reprezintă și locuința sa.

Modul în care a scăpat animalul a rămas, însă, învăluit în mister.

Chichi, despre care un purtător de cuvânt al Grădinii Zoologice a spus că este cunoscută pentru natura ei caldă și prietenoasă, a depășit, de asemenea, mari greutăți. Povestea ei este deosebit de tristă: În prima zi a invaziei rusești, ea a fost evacuată din Feldman Ecopark, o grădină zoologică în aer liber dintr-o zonă aflată în nordul Harkovului, aflată sub amenințare constantă încă din luna februarie.

Foto: Captura TV8