Actual Diverse

Exact ca-n filme: furată și apoi găsită. Epopeea broaștei țestoase de la Grădina Zoologică a moldovenilor

Exact ca-n filme: furată și apoi găsită. Epopeea broaștei țestoase de la Grădina Zoologică a moldovenilor

O broască țestoasă dacă pleacă dimineața din dormitor, într-un apartament cu trei camere, ajunge seara în baie. Prin urmare să plece singură broasca țestoasă de la Grădina Zoologică din Chișinău, precis nu avea cum! Așa că a rămas doar ideea furtului, pe care lucrătorii Grădinii Zoo l-au anunțat chiar pe pagina lor personală de Facebook, atât în limba română, cât și în limba rusă.

Exact ca-n filme: furată și apoi găsită. Epopeea broaștei țestoase de la Grădina Zoologică a moldovenilor

Povestea este o adevărată epopee și s-a întins pe trei etape: 1. vestea rea – dispariția și 2. vestea bună – găsirea. Și 3 – ce spun polițiștii.

Pe managerii grădinii zoologice i-au ajutat filmările video de pe teritoriul complexului zoologic, pentru că martorii oculari, celelalte animăluțe mai mari sau mai mici cazate aici sunt …necuvântătoare.

Episodul 1 – Dispariția broaștei țestoase

Vizitatorii grădinii zoologice din Chișinău au plecat acasă cu o broască țestoasă rară. Despre acest lucru a anunțat chiar administrația Grădinii Zoologice din Chișinău pe pagina lor de Facebook. Făptașii sunt dați în căutare.

După cum au arătat înregistrările de pe camerele de supraveghere, compania s-a apropiat de țarcul de vară pentru țestoase. Un bărbat s-a separat de grup și a privit în jur, iar atunci când s-a sigurat că paznicii nu erau, s-a strecurat până la țarc și a scos una dintre țestoase.

Bărbatul s-a întors repede la prieteni, a pus țestoasa în coșul căruciorului pentru copii și a acoperit-o cu lucruri. Grupul și-a continuat plimbarea și a ieșit calm din grădina zoologică”, s-a scris în mesajul grădinii Zoologice.

Camerele de supraveghere i-au surprins pe făptași, iar administrația Grădinii Zoologice a făcut publice imaginile cu aceștia.

Episodul 2 – Găsirea broaștei țestoase

Administrația grădinii Zoologice din Capitală a venit cu noi informații despre broasca țestoasă furată. Aceștia confirmă că reptila a fost furată, însă a fost adusă înapoi.

Întrucât ”animalul nu era periculos”, administrația a decis să acorde oamenilor puțin timp să „se gândească”. Însă până la sfârșitul săptămânii nimeni nu a întors reptila. Administrația grădinii Zoologice a hotărât să mediatizeze luni, 8 august, cazul dat.

Am dat șansa infractorilor să se răzgândească și să corecteze situația. Nu a fost nevoie să luăm legătura cu poliția. Există întrebări despre mecanismele interne de securitate, vom lucra la asta”, directorul interimar al instituției, Ana Șevcenko.

După ce informația despre broasca țestoasă a fost mediatizată pe toate grupurile de socializare, într-un final au fost găsite telefonul și locul de muncă al bărbatului din videoclip.

La ora 14:15, el însuși s-a prezentat la grădina zoologică și-a cerut politicos scuze și a returnat țestoasa. Țestoasa a fost examinată de medicii veterinari – este sănătoasă, nu a suferit și se va întoarce la terariu, alături de prietenii ei.

Episodul 3 – Poliția intră în scenă

Poliția vine cu detalii despre broasca țestoasă care ar fi fost furată de la grădina Zoologică din Capitală. Ofițerul de presă de la Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru realitatea.md că acest caz mediatizat ar fi un fake.

În urma apariției acestei știri colegii au mers la zoo pentru a verifica informația. Polițiștii au discutat cu administrația, cu angajații și nu s-a furat nici o broscuță, toate sunt pe loc”, a declarat Stati.

Cu toate precizările oamenilor legii, după cum bine au constatat reporterii realitatea, ceea ce au scris pe Facebook reprezentanții grădinii zoologice rămâne scris în sistemul informatic, inclusiv în limba rusă.

Și încă o întrebare: când au ajuns polițiștii moldoveni la locul faptei – când a dispărut broasca țestoasă sau când a reapărut?

Foto: realitatea.md