Social

Statul acordă 12.500 de lei tinerilor care își schimbă domiciliul! Care sunt condițiile

Programul Național Casa Eficientă Energetic 12.500 de lei Sursa foto Antena 3 CNN
sursa foto: arhiva companiei

Se va oferi o sumă de 12.500 de lei unei categorii specifice de cetățeni români. Este vorba despre cei  care doresc să își schimbe reședința. Această alocare financiară este destinată tinerilor care decid să se mute la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de domiciliul lor actual în căutarea unui loc de muncă.

Ajutorul de 12.500 de lei  reprezintă parte a măsurilor adoptate de către Guvern în vederea facilitării integrării tinerilor pe piața muncii.

„Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze. Să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă. În egală măsură ne dorim să revină în țară cât mai mulți dintre tinerii români plecați la muncă peste hotare”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Se acordă diverse stimulente pentru tinerii care doresc să se integreze pe piața muncii. Acestea includ prime de activare, prime de inserție și prime de mobilitate, potrivit Antena3.