Economic

Start-up Nation și Femeia Antreprenor. S-a prelungit termenul de depunere a cererilor de rambursare

Bani prejudiciu mamele majorările Start-up Nation
sursa foto arhiva companiei

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a făcut modificări semnificative în cadrul programelor cruciale pentru mediul de afaceri românesc, cum ar fi Start-up Nation ediția a 3-a și Femeia Antreprenor 2022.

Decizia principală constă în prelungirea termenului de efectuare a cheltuielilor aprobate pentru ambele programe. Data limită de depunere a cererii de rambursare este de  până la 15 noiembrie 2024. Această schimbare a fost implementată în urma multiplelor solicitări primite de la beneficiarii programului. Aceștia trebuie să semneze un act adițional pentru a solicita prelungirea termenului, conform anunțului oficial al ministerului.

În anul 2023, programul Femeia Antreprenor a înregistrat 1.800 de dosare aplicate. Doar 913 beneficiari au semnat contractul. În ceea ce privește programul Start-Up Nation (Național), au fost centralizate 10.052 de dosare. Dintre aceștia  au fost acceptați 5.452 de beneficiari, care au finalizat procesul semnând contractul. Programul Start-Up Nation (Diaspora) a înregistrat 731 de contracte semnate.

În 2022, MEAT a semnat contracte în valoare totală de 1,4 miliarde de lei cu beneficiari eligibili din programele Femeia Antreprenor și Start-Up Nation, atât pentru Pilonul I (Național), cât și pentru Pilonul II (Diaspora). Numărul total de contracte încheiate a fost de 7.096, conform economie.gov.