Social

Statul face angajări. Care sunt condițiile și ce trebuie să conțină un dosar

Statul face angajări. Care sunt condițiile și ce trebuie să conțină un dosar

Bucurie mare pentru românii care vor să se angajeze în instituțiile publice. Potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, sunt 1116 de posturi vacante sau temporar vacante.

Pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi

„Guvernul a aprobat memorandumul privind prima sesiune de organizare de concursuri sau examene pentru ocuparea de posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale.

Este vorba de 1.116 posturi vacante sau temporar vacante, toate venite ca urmare a unor solicitări din partea autorităţilor publice locale şi vă pot prezenta câteva detalii în acest sens: pentru salubrizare şi domeniu public 533 de posturi, pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi”, a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Ce să faceți ca să dați concurs

Orice persoană care e interesată de un loc de muncă la stat trebuie să intre pe site-ul posturi.gov.ro.

Condițiile necesare pentru a vă puteți angaja la stat sunt următoarele: să aveți cetățenia română și domiciliul în România, să știți limba română, scris și vorbit. În plus, trebuie să aveți cel puţin 18 ani împliniți și capacitate de exercițiu și să aveți o stare de sănătate corespunzătoare funcției publice, care să reiasă dintr-un examen medical de specialitate.

De asemenea, trebuie să îndepliniți condițiile de studiu prevăzute de lege, să nu aveți cazier, să nu fi desfășurat activitate de poliție politică și să nu fi fost dat afară dintr-un funcție publică pe motive disciplinare în ultimii 7 ani.

Tot ce trebuie să știți despre dosar

Dacă v-ați hotărât să candidați, trebuie să vă faceți un dosar care să cuprindă formularul de înscriere, copia actului de identitate, copiile diplomelor de studii/specializări, copia carnetului de muncă sau, după caz, o adeverință care să ateste vechimea în muncă și în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice, cazierul judiciar. Vă mai trebui o adeverință că sunteți apt de muncă eliberat cu maxim șase luni înainte de concurs și declarația pe propria răspundere.