Actual

„Stejarii“ nu s-au mai putut antrena pe Arcul de Triumf. Președintele FR de Rugby ripostează: „Nu putem accepta!“

Arcul de Triumf
Sursa foto: wikipedia

Administratorii Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf au interzis antrenamentul pe care naționala de rugby a României trebuia să îl susțină înaintea deplasării la Bruxelles. Președintele Federației, Alin Petrache, solicitase special accesul, pentru că ședințele de pregătire pe terenurile acoperite cu material sintetic se soldaseră cu accidentări.

Hotărârea de a interzice accesul jucătorilor naționalei de rugby pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf i-a aparținut șefului complexului sportiv, Radu Popa. Decizia, justificată prin faptul că terenul era protejat din cauza vremii, survine după ce șeful complexului își dăduse inițial acordul.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, solicitase în mod expres, în scris, ca jucătorilor naționalei să li se permită să antreneze pe iarbă înaintea meciului pe care echipa „stejarilor“ în va susține în Belgia. Motivele președintelui FRR erau cât se poate de serioase – după ședințele de pregătire pe terenurile acoperite cu suprafețe sintetice în lotul naționalei s-au înregistrat patru accidentări. Echipa României, care în ultimul meci jucat cu Polonia a obținut o victorie categorică cu scorul de 67-27, are programată următoarea partidă pe 11 februarie, în deplasare la Bruxelles. Peste doar o săptămână „Stejarii“ au un alt meci, tot în deplasare, de data aceasta în Portugalia.

Deși inițial răspunsul șefului complexului sportiv la solicitare președintelui FRR a fost pozitiv, la intrarea pe  stadionul Arcul de Triumf rugbiștii echipei naționale au fost întorși din drum.

FRR s-a supărat pe Complexul Sportiv Național

„Siguranța și securitatea jucătorilor sunt principalele obiective ale World Rugby, dar și ale Federației Române de Rugby. Până în acest moment am avut deja patru accidentați care au legătură directă cu antrenamentul pe gazon sintetic. Echipa națională este în anul Cupei Mondiale, am început deja acest proces, iar nouă ni se refuză accesul în templul rugby-ului românesc. Reprezentăm România în Campionatul European și am avut decența să nu intrăm pe terenul de iarbă când vremea nu ne-a permis. Am avut o singură solicitare pentru un antrenament astăzi pe iarbă și din păcate am fost informați în această dimineață, cu câteva minute înainte de sesiunea de pregătire, că nu putem să folosim terenul central pentru 50 de minute. Mergem în Belgia, unde sunt sigur că nu vom avea piedici și ne vom putea antrena normal pentru că terenul din Bruxelles nu este administrat de Complexul Sportiv Național“, a declarat președintele Federației Române de Rugby.

„Naționala este un simbol important pentru orice sportiv și, mai mult, un brand național. Nu putem accepta să fim trecuți la «și altele»”, a subliniat Alin Petrache, citat de Prosport.

„Stejarii” au debutat cu dreptul în REC 2023

În noul sezon al Rugby Europe Competition 2023, , echipele participante sunt repartizate în două grupe. Grupa A reunește echipele naționale ale Georgiei, Ţărilor de Jos, Spaniei şi Germaniei. În Grupa B, sunt naționalele României, Portugaliei, Belgiei şi Poloniei. Primele două echipe clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru a se decide finaliștii. Ultimele două echipe clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

Stejarii” au avut un start foarte bun în competiţia Rugby Europe, surclasând echipa națională a Poloniei cu 11 eseuri și 6 transformări.