Actual

TVR a pierdut, din interese politice, difuzarea meciurilor naționalei de rugby. Turturică crede că „Stejarii” aparțin PSD

TVR a pierdut, din interese politice, difuzarea meciurilor naționalei de rugby. Turturică  crede că „Stejarii” aparțin PSD
Foto: echipa nationala rugby/RTV

Câtă stupizenie există la oameni puși în funcții de către politicieni ca să ia decizii! Unul dintre aceștia este și președintele TVR, Dan Turturică. A renunțat la difuzarea meciurilor de rugby dintr-un motiv inimaginabil.

TVR a pierdut, din interese politice, difuzarea meciurilor naționalei de rugby. Turturică  crede că „Stejarii” aparțin PSD

TVR avea un contract de difuzare a meciurilor naționalei de rugby. A echipei României care a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa! Da, a echipei care se confruntă cu adversare din cele mai importante țări din lume, care au semnat în cartea istoriei acestui sport. Iubitorii competițiilor cu balonul oval știu evoluția și performanțele stejarilor din ultimii 10-12 ani. Iar numărul simpatizanților crește mereu.

Acest contract dintre TVR și Federația Română de Rugby avea o valoare de 60.000 de euro. A fost reziliat. Cum s-a produs acestă rupere și ce motiv a stat la baza acestei rezilieri a dezvăluit jurnalistul Dan Andronic, directorul Evenimentului zilei, pe pagina lui de Facebook.

Poziția Ghiocel 2022! De ce nu se va face bine TVR în vecii-vecilor!

„Azi am fost pe Stadionul Național de Rugby. Ajut o echipă de pici pasionați de rugby cu ce pot, iar azi se întâlneau toate cluburile cu jucători din naționalele Italiei și României. Cum mâine nu pot fi pe stadion, am vrut să merg azi.

Numai că acolo am aflat o poveste neașteptată!

Alin Petrache, președintele FRR, a fost chemat de Dan Turturică, PDG de la TVR, numit foarte politic. TVR avea un contract de transmitere a meciurilor Naționalei, cu o valoare derizorie, puțin peste 60.000 de euro pe an.

Discuția este epocală!

Turturică către Petrache: Știți că avem un contract de retransmitere, dar nu prea stăm bine cu banii, poate găsim o modalitate, ne tot gândim cum să facem…

Petrache către Turturică: Știu că avem un contract, dar nu prea faceți nimic pentru rugby.

Turturică către Petrache: Dar ați fost cumva la PSD?

Petrache către Turturică: Nu! Am fost deputat PSD un an și ceva. Dar trebuie să înțelegeți că eu am jucat rugby în Franța și acolo am învățat ce înseamnă social-democrația. Dar ce legătură are asta cu contractul?

Turturică către Petrache: Nu are…

To cut the crap, trec peste detalii și vă spun că Decizia de Management a lui Turturică a fost pe măsura discuției! A pierdut meciurile Naționalei de Rugby, care vor fi transmise de Prima Sport (contract mult mai mare!), promovare profesionistă, audiențe mai mari.

Aaaaa, să nu uit!

TVR era atât de lipsită de resurse financiare încât nu a vrut să dea 60.000 pe meciurile naționalei de rugby, dar a semnat după aceea pentru 120.000 de euro cu Federația de Volei.

Nu pun în discuția difernțele de performanță, pentru că toate sporturile trebuie încurajate.

O să vă întrebați: De ce?

Voleiul simpatiza cu liberalii…

De fapt, cineva de acolo era cu Liberalul care tocmai a plecat de la Senat. Căruia Turturică i-a făcut un ultim serviciu din bani publici.

Oricum, cine vrea să ajute o poate face și fără să ia poziția Ghiocel…

Mai mult: https://www.facebook.com/rares.manolache.9

Mâine jucăm de la ora 21.00 cu Italia, 6 Nations Team.

HAI ROMÂNIA!”, a scris Dan Andronic.

Hai, Dan Turturică, să vedem cum vei explica faptul că TVR reziliază contracte și achiziționează transmisiuni sportive pe bază de simpatii politice!