Info Actual

Info Actual > Diverse > Știi ce proprietăți are veninul de albine? Este o veritabilă sursă de sănătate
Diverse

Știi ce proprietăți are veninul de albine? Este o veritabilă sursă de sănătate

Știi ce proprietăți are veninul de albine? Este o veritabilă sursă de sănătate

Știi ce proprietăți are veninul de albine? Este o veritabilă sursă de sănătate. Chiar și cea mai „negativă” parte a albinelor are mari beneficii pentru sănătate dacă știe cum să o aplice în modul corect. Și este că otravă este plină de proprietăți de vindecare, pe care apiterapia le studiază și le aplică.

Astăzi poate fi ziua ta norocoasă dacă suferi de oricare dintre afecțiunile pe care apiterapia pretinde că le vindecă. Dar, în primul rând, vom clarifica în ce constă acest tratament deosebit și deranjant, care are înțepătura albinelor ca principal remediu curativ.

Știi ce proprietăți are veninul de albine?

Medicii români spun că avem o tradiţie îndelungată este reprezentat de tratamentele pe bază de venin de albine. Veninul este folosit atât în stare proaspătă, prin înţepături, cât şi sub formă de preparate medicamentoase, având propietăţi antibiotice, antibacteriene şi antiinflamatorii.

“Veninul de albine este o veritabilă sursă de sănătate. Este indicat în tratarea afecţiunilor reumatismale acute sau cronice, Boala Raynaud, fibroze pulmonare, fibromialgie, lumbago acut şi cronic, lombosciatică, bronşite acute şi cronice, boala canceroasă, scleroză multiplă, eczeme, zona zoster, boli cu scăderea imunităţii.

Administrarea veninului de albine se poate face prin inţeparea directă cu acul de albină, în sau în afara punctelor de acupunctură, prin injectare cu seringa cu ac fin, prin aplicarea unor creme şi altor topice locale”, a adăugat doctorul Corneliu Moldovan.

În România nu se fac injecţii, însă se folosesc creme cu venin. “Institutul nostru prepară şi vinde produse obţinute din veninul albinelor”, explică dr. biolog Cristina Mateescu, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură.

 Veninul de albine conţine un amestec complex de enzime, aminoacizi şi proteine şi este folosit în tratamentul bolilor neurologice, a bolilor infecţioase oculare şi a diferitelor tulburări endocrine.
De asemenea, specialiştii recomandă terapia cu venin în fibromialgie, sindromul colonului iritabil şi depresie. Veninul albinelor stimulează eliberarea de cortizon, folositor în ameliorarea bolilor reumatismale.