Diverse

Sunt fantastice și nu se înmoaie niciodată. Cum se prepară murăturile asortate după o rețetă veche de 100 ani

Sunt fantastice și nu se înmoaie niciodată. Cum se prepară murăturile asortate după o rețetă veche de 100 ani

Chiar dacă suntem în plină vară, gospodinele se pregătesc de acum cu rețete inedite pentru a pune pentru iarnă cele mai bune murături. Iată o rețetă veche de peste 100 de ani care vă garantează murături asortate, exact cum le făcea odinioară bunica.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: gogonele verzi şi pârguite, castraveţi, ardei, kapia roşu şi verde, ardei iute şi semi-iute, conopidă, ţelină cu rădăcină şi frunze, morcovi, sfeclă roşie, sare grunjoasă, usturoi, un bucheţel de cimbru, mere.

Mod de preparare

Spălați și curățați cât mai bine legumele. Gogonele se vor lăsa întregi, rădăcina de  țelină se taie și procedați la fel și cu morcovii, sfecla roșie, merele, usturoiul și conopida.

Dizolvați o lingură cu vârf de sare grunjoasă într-un litru de apă. Puneți produsul la fiert și când sarea s-a dizolvat, adăugați și buchețelul de cimbru. Se pune licoarea în borcane și se lasă zece minute.

Ulterior, turnați în recipientul unde ați lăsat legumele pentru murat.  Pentru murat se vor alege doar murături tari, care nu prezintă nici o urmă.

Legați bine capacul borcanului. Așezați borcanele la loc uscat. Nu desfaceți mai devreme de o lună. Murăturile sunt o binefacere pentru sănătate.

Acestea nu se consumă doar alături de tocănițe sau alte feluri de mâncare, ci se pot pune și în sandvișuri. Atenție! Persoanele care sunt hipertensive, nu trebuie să mănânce murături.

Protejează ficatul

Murăturile pot oferi protecție pentru ficat, având funcție de hepatoprotector reușind miraculos să scadă toxicitatea la nivelul acestui organ. Murăturile au și o funcție hepatoprotectoare, scăzând toxicitatea de la nivelul ficatului.

Bineînțeles, este vorba despre murăturile puse în casă, nu despre cele cumpărate de pe raftul magazinelor.

Potrivit unui studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea de Stat din Dakota de Nord, murăturile sunt pur și simplu fantastice la nivel muscular, pentru că elimină crampele apărute la nivel muscular, grație mutitudinii de  de minerale conținute. Când sunt consumate zilnic, murăturile le fac rău celor cu gastrită și ulcer.

Sursă foto: