Dovleacul este un aliment versatil care poate fi folosit pentru prepararea diferitelor rețete de mâncăruri și care poate fi consumat ca atare, copt, fiert sau ca băutură proaspătă. În afară de pulpă, pot fi consumate și semințele de dovleac, care pot fi procesate pentru a obține ulei.
În continuare vă punem la dispoziție o rețetă simplă de supă-cremă de dovleac, o bunătate cu gust de toamnă-iarnă și de sărbătoare.
Originea exactă a supei-cremă este neclară, dar se crede că din cele mai vechi timpuri, tendința de a face supe este populară. Bucătarul Hunou din curtea împăratului mongol „Kublai Khan” a fost cel care a colectat pentru prima dată rețetele de supă și a scris o carte bazată pe ele în jurul anului 1300.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dovleacul este considerat un aliment sănătos, dar consumul în cantități ridicate poate duce la apariția balonării și a durerilor de stomac. De aceea, consumul de dovleac crud sau în cantități ridicate este contraindicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric, care au o producție redusă de acid gastric sau care au episoade acute ale bolilor cronice de stomac.
Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…
Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…
Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…
Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…
Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în special pensionarii…
MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…
This website uses cookies.