Categories: Lifestyle

Supă-cremă de dovleac, rețetă simplă, tradițională

Dovleacul este un aliment versatil care poate fi folosit pentru prepararea diferitelor rețete de mâncăruri și care poate fi consumat ca atare, copt, fiert sau ca băutură proaspătă. În afară de pulpă, pot fi consumate și semințele de dovleac, care pot fi procesate pentru a obține ulei.

În continuare vă punem la dispoziție o rețetă simplă de supă-cremă de dovleac, o bunătate cu gust de toamnă-iarnă și de sărbătoare.

Dar, mai întâi trebuie să aflăm de unde vine supa cremă

Originea exactă a supei-cremă este neclară, dar se crede că din cele mai vechi timpuri, tendința de a face supe este populară. Bucătarul Hunou din curtea împăratului mongol „Kublai Khan” a fost cel care a colectat pentru prima dată rețetele de supă și a scris o carte bazată pe ele în jurul anului 1300.

Supa-cremă de dovleac

FOTO unica.retete.ro

Ingrediente:

  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 3,5 litri apă
  • 2 cepe
  • 2 caței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 200 g țelină
  • sare, piper

Mod de preparare:

  • Se toacă mărunt ceapa, morcovii, țelina și apoi se taie usturoiul felii.
  • Se curăță coaja dovleacului și apoi se taie în bucățele, îndepărtând semințele.
  • Se pun toate legumele într-o oală, se adauga apa, sarea, piperul și uleiul de măsline și se lasă să fiarbă până se înmoaie legumele.
  • După ce legumele s-au înmuiat, acestea se pasează cu blenderul până se obține o cremă.
  • Separat, se amestecă trei linguri de smântână cu puțină supă-cremă din oală, se toarnă amestecul înapoi în oala și se mai lasă la fiert, la foc mic, încă zece minute.
  • Supa de dovleac se serveșe alături de bacon, câteva frunze de busuioc și crutoane.

FOTO retetepentrutoategusturile.ro

Dovleacul este considerat un aliment sănătos, dar consumul în cantități ridicate poate duce la apariția balonării și a durerilor de stomac. De aceea, consumul de dovleac crud sau în cantități ridicate este contraindicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric, care au o producție redusă de acid gastric sau care au episoade acute ale bolilor cronice de stomac.

Beatrise Braha

Recent Posts

Românii preferă cumpărăturile online! Comerțul electronic a ajuns la 7 miliarde de euro

Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…

3 zile ago

Guvernul promite salarii mai mari în cultură. Angajații nemulțumiți îl somează pe Ciolacu

Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…

3 zile ago

Economia României, în pericol! Previziunile Comisiei Europene

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…

3 zile ago

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…

3 zile ago

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

3 zile ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

3 zile ago

This website uses cookies.