Actual Diverse

Extradat din Irlanda. Cum a fost prins „Împăratul”, unul dintre cei mai periculoși infractori români

Extradat din Irlanda. Cum a fost prins „Împăratul”, unul dintre cei mai periculoși infractori români

Timp de patru ani, infractorul ”împărat” a fost căutat de oamenii legii din România, pentru că ar fi ordonat uciderea unui interlop.

Cum a fost prins și reținut unul dintre cei mai periculoși infractori români, moldoveanul Ioan Anton, zis și ”Împăratul”

Ioan Anton, cunoscut sub numele de ”Împăratul”, considerat a fi unul dintre cei mai periculoși infractori români și lider al unei grupări criminale din Irlanda, a fost reținut de polițiștii români, marți noapte, după ce a fost adus escortat, în țară. Ioan Anton a fost încăușat pe pământul românesc, chiar la Aeroportul Otopeni.

Cine este Ioan Anton

Împăratul” Ioan Anton este un bărbat de 43 de ani originar din Botești, județul Neamț. Acesta figura până zilele trecute în listele ”negre” ca infractor deosebit de periculos, inclus în categoria ”Most wanted”.

Ioan Anton nu stătea degeaba nici în Irlanda. Aici el era ”capul” la o bandă criminală care ar fi exploatat prostituate românce, ar fi perceput taxe de protecție și ar fi spart mai multe bancomate.

Anul trecut, nouă membrii ai grupării au fost condamnați la un total de 177 de ani de închisoare, potrivit media.

Pentru o crimă violentă, înregistrată în anul 2014, pe care o ordonase în Irlanda, Ioan Anton a fost dat în urmărire internațională, iar pe data de 28 septembrie 2020 a fost identificat în țara unde își avea ”business-urile”, ca urmare a cooperării dintre autoritățile române și irlandeze.

De ce este acuzat românul nostru

Ioan Anton a fost căutat de anchetatori timp de patru ani, pentru că ar fi ordonat uciderea interlopului Virgil Bușă, tatăl fostului iubit al fiicei lui Adi Minune. Virgil Bușă a fost urmărit și bătut de subalternii „Împăratului” pentru o reglare de conturi. Acesta a murit, în cele din urmă, la spital.

În luna aprilie 2014, în timp ce se afla  pe teritoriul Irlandei, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alţi cetăţeni români, s-ar fi constituit într-un grup de criminalitate organizată, cu scopul obţinerii de venituri financiare din fapte ilegale şi ar fi săvârşit acte materiale ale infracţiunilor de şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Victima acestei crime a fost Virgil Bușă, tatăl lui Franco, prietenul de la acea vreme a fiicei cunoscutului Adi Minune. În urma unei reglări de conturi între bandele de români din Irlanda, o dispută care a pornit de la activitatea legată de prostituție, bucureșteanul Bușă a mutrit la data de 13 aprilie 2014, la un spital din orașul Blanchadstown, Marea Britanie.

Povestea lui Virgil Bușă este impresionantă. Se pare că omul a încercat să se salveze din mâna răuvoitorilor, aruncându-se pe fereastra apartamentului unde se afla, atunci când atacatorii au năvălit peste el.

În timp ce victima se afla acasă, membrii grupării, înarmaţi cu arme albe, au pătruns în interior prin efracţie, spărgând uşa de acces şi procedând la lovirea cu cruzime a tuturor persoanelor aflate în locuinţă, în special a persoanei vătămate şi sustrăgând aparatură electronică“, potrivit DIICOT.

Virgil Bușă a încercat să se salveze, sărind de la etajul II, însă agresorii l-au prins când încerca să fugă, continuând să-l lovească, îndeosebi în zona capului. Bucureșteanul a reușit să ajungă într-un garaj, acolo unde a și fost găsit de polițiștii alertați de amploarea și violența încăierării. Victima a fost transportată de urgență la spital, însă leziunile suferite nu au fost compatibile cu viața, astfel încât au provocat decesul, se arată în rechizitoriul procurorilor de caz.

În 2019, Tribunalul București a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Foto: captura foto/protv