Info Actual > Culinar > Supă delicioasă de cartofi cu praz. Oferă organismului antioxidanți și substanțe nutritive de calitate
Culinar

Supă delicioasă de cartofi cu praz. Oferă organismului antioxidanți și substanțe nutritive de calitate

Supă delicioasă de cartofi cu praz. Oferă organismului antioxidanți și substanțe nutritive de calitate

Supă delicioasă de cartofi cu praz. Vă vom învăța cum să pregătiți o cremă foarte simplă de praz și cartofi. Acesta poate servi ca starter la mesele principale, oferind micronutrienți și antioxidanți.

Crema de praz și cartofi este un starter perfect pentru a oferi antioxidanți și substanțe nutritive de calitate. Este simplu de realizat și rezistă bine la trecerea zilelor dacă este păstrat la frigider. O cantitate mare poate fi preparată și păstrată la frigider pentru a fi consumată în timpul săptămânii.

Se recomandă consumul regulat de alimente pe bază de plante. Acestea au în interior substanțe capabile să moduleze mecanismele inflamatorii și oxidative ale organismului. Din acest motiv, prezența sa în dietă este asociată cu un risc mai mic de îmbolnăvire.

Ingrediente pentru rețetă

Supă delicioasă de cartofi cu praz. Să menționăm mai întâi ingredientele necesare pentru a face crema de praz și cartofi:

  • 2 cartofi
  • 4 praz
  • 1/2 ceapa.
  • Sare
  • 1 litru de apă.
  • 25o mililitri de lapte.
  • 1 cub cu gust de pui – bază pentru mâncăruri
  • 2 linguri de unt.

Rețineți că cea mai bună opțiune este să faceți baza de pui acasă. Dacă se utilizează oasele sau carnea păsării, se va obține un rezultat concentrat și mult mai gustos.

În acest fel, calitatea organoleptică a cremei va crește. Acum, dacă nu aveți timp sau mijloace pentru a obține acest produs, poate funcționa și un cub de stoc.

Pas cu pas

Trebuie să începeți prin a spăla bine prazul, încercând să eliminați toate rămășițele de pământ care pot rămâne la suprafață. Primul strat de legumă va fi îndepărtat, în același mod cu cea mai verde parte din zona superioară.

Odată curată, leguma este tăiată împreună cu ceapa în bucăți mai mult sau mai puțin mici. La fel se face și cu cartofii; se curăță și se taie cubulețe.

Apoi topiți untul la foc mediu într-o cratiță sau oală mare. Odată ce este în stare lichidă, va fi necesar să adăugați legumele deja tăiate, cu excepția cartofului.

Ceapa și prazul sunt fierte până când ambele sunt moi. În acest moment se adaugă cartofii, continuând cu procesul de gătit încă câteva minute.

Următorul pas este să adăugați baza de pui. Dacă ingredientul nu este disponibil, va fi necesar să diluați cubul cu gust de găină în apă și să adăugați lichidul în oală, împreună cu laptele. De îndată ce punctul de fierbere este atins, reduceți focul la minimum și gătiți încă 20 de minute. Este important ca cartofii să fie moi.

În cele din urmă, totul este amestecat cu mixerul manual. În acest moment crema va fi gata pentru consum. Cel mai bun lucru este să-l servești fierbinte, deși există oameni care se bucură și de el cald sau rece.