Sănătate

Super-alimente care vă pun organismul pe picioare după sărbători

Super-alimente care vă pun organismul pe picioare după sărbători

Sărbătorile au trecut, kilogramele au rămas, dar cu puțin efort și câteva soluții rapide, veți ajunge la forma inițială. Cum să vă curățați corpul și să creșteți rezervele de energie? Nu vă frustrați tăind de pe listă toate preparatele delicioase care vă plac, ci introduceți în dietă câteva super alimente. E vorba de cele cu gust amar, care vă salvează de situațiile delicate. Ce spuneți de o salată delicioasă de andive? Optați și pentru varză de Bruxelles, broccoli și rucolla și veți vedea rapid diferența.

Relaxați-vă cât mai des posibil

O altă modalitate naturală ca să scăpați de kilogramele în plus să vă relaxați cât mai mult posibil. Și nu uitați să dormiți minim opt ore pe noapte. O noapte bună de somn face minuni, reparând celulele corpului. Sub nici o formă nu uitați să faceți mișcare și nu e nevoie doar să alergați kilometri întregi. Urcați scări, mergeți la plimbare, faceți genoflexiuni zilnic. Sportul face nu doar că vă ajută să pierdeți în greutate, dar crește și nivelul de energie și previne apariția bolilor.

Umpleți frigiderul cu produse sănătoase

Ca să scăpați de perioada grea a sărbătorilor, mâncați cât mai sănătos posibil, alegând produse proaspete și organice. Din frigider nu trebui să lipsească fructe și legume, nuci și semințe. Nutriționiștii spun că farfuria trebuie mereu să fie cât mai colorată, pentru a vă lua din hrana zilnică vitaminele, antioxidanții și mineralele de care ai nevoie.

Și nu uitați să vă hidratați, consumând o cantitate mare de apă. Pentru un gust mai bun, stoarceți o lămâie și zeama acesteia amestecați cu apă plată. Veți elimina toxinele și deșeurile din organism. Introduceți în dieta zilnică peștele gras, o bogăție de Omega 3 și Omega 6. După sărbători cafeaua, sucurile acidulate, alcoolul, dulciurile si preparatele din carne rosie si alimentele procesate nu mai au ce căuta în meniul zilnic.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!