Actual

Alarma cu bombă din Mall Băneasa s-a dovedit a fi falsă. SRI și Poliția fac anchetă

Alarma cu bombă din Mall Băneasa s-a dovedit a fi falsă. SRI și Poliția fac anchetă

S-a creat panică la Mall Băneasa, în urmă cu puțin timp, acolo unde mulți bucureșteni vin în weekend fie la cumpărături, fie ca să bea o cafea sau să mănânce. Mulți vin cu copiii la locul de joacă. E alegerea de distracție pentru sâmbătă sau duminică.

Azi, o alertă cu bombă a pus lumea pe jar, iar echipele de pirotehniști ale SRI au intervenit. Poliție și Jandarmerie au ajutat la evacuarea persoanelor din interior.

Up Date

Alarma privind amplasarea unui dispozitiv periculos, sâmbătă, în mall-ul din Băneasa, s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, în urma verificărilor efectuate de specialiştii pirotehnicieni, nu a fost identificată nicio situaţie de pericol.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezenţa unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din Sectorul 1”, a informat DGPMB.

Poliția și SRI fac anchetă acum pentru a-l descoperi pe cel care a trimis mailul alarmist la Jandarmerie.

Informațiile primite de Poliția Capitalei și SRI

„Astăzi, 4 iunie 2022, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei, cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1. S-a dispus evacuarea persoanelor aflate în interior, iar specialiștii pirotehnicieni efectuează verificări specifice”, a anunțat Poliția.

Și cei de la SRI au dat detalii despre ce i-au adus în starea de alarmă pentru intervenția de la Mall Băneasa.

„În urma unui email anonim prin care a fost primita o amenintare cu bomba la un mall din sectorul 1, pirotehnistii Serviciului Roman de Informatii s au deplasat la fata locului impreuna cu echipele Politiei Romane. Se deruleaza investigatii specifice”, au transmis cei de la SRI.

Vom reveni cu noi informații, după ce autoritățile vor termina acțiunile de căutare.