Diverse

Un nou atac la Sintești. De data asta, în curte s-a aruncat diluant. Prima bănuială a Poliției

Un nou atac la Sintești. De data asta, în curte s-a aruncat diluant. Prima bănuială a Poliției

Bărbatul din Sintești care a avut o bombă artizanală legată de gard, e șocat. I-a fost aruncată acum în curte și o sticlă cu diluent.

Poliția din Popești Leordeni face eforturi să descopere cine îi face zile amare unei familii din Sintești. Situația se complică pe zi ce trece.

Pe 6 ianuarie un bărbat din comuna Vidra, satul Sintești i-a sesizat din nou pe polițiști în dimineața zilei de astăzi, afirmând că și-a găsit în curte „un dispozitiv” care miroase a gaz. Oamenii legii au plecat imediat și au descoperit un recipient cu o substanță inflamabilă, de fapt o sticlă, probabil cu diluant de tip Kober, dar cercetările sunt în toi.

„La fața locului fiind găsit un recipient, care ar fi conținut o substanță, probabil inflamabilă”

„La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii din Popești Leordeni împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului Tribunalului Ilfov pentru efectuarea activităților din competență.

Iar din primele verificări au stabilit faptul că în cauză nu este vorba despre o grenadă, la fața locului fiind găsit un recipient, care ar fi conținut o substanță, probabil inflamabilă.”, a transmis IPJ Ilfov.

Bărbatul a anunțat ieri că i-a fost agățată de gard o bombă plasată într-un borcan

Un bărbat din Sintești a alertat autoritățile și pe 6 ianuarie când a văzut legat de un gard un dispozitiv artizanal ciudat, pus într-un borcan. De la borcan pleca un fir care era legat de poartă.

După incidentul de astăzi, polițiștii se gândesc la legătura care există între cele două cazuri și nu exclud să fie chiar cineva din familie care să fi aruncat recipientul și să fi agățat bomba artizanală de gard.

Ieri, problema „grenadei” a fost rezolvată de polițiștii specializați în explozivi, ajutați de mascații care au izolat zona. Potrivit unui comunicat emis de IPJ Ilfov, dispozitivul a fost dezamorat de pirotehniștii SIAS din IGPR după vreo 40 de minute.

Bărbatul a avut toate motivele să se sperie, pentru că ar fi putut să se întâmple o nenorocire dacă cineva ar fi deschis poarta. Urmează ca dispozitivul să fie examinat de specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică.

Bomba plasată în anul 1993 a omorât o tânără

Un caz similar s-a întâmplat în anul 1993, scrie Simona Ionescu în Evenimentul zilei. Atunci o sacoșă ce avea în interior o bombă artizanală a fost agățată tot de un gard. Din nefericire, episodul s-a încheiat cu decesul unei tinere. Dar autorul nu a fost prins nici în ziua de astăzi. Poate acum, oamenii legii vor reuși să facă dreptate, iar cine se joacă cu bombele artizanale să înțeleagă gravitatea situației și să-și primească pedeapsa.